Fotbal intern

Cum a ajuns “PETARDA” Stelei revelaţia lui Reghe!

Steaua a disputat şase partide amicale în acest an, în cantonamentele din Spania, dar n-a bătut pe nimeni. Laurenţiu Reghecampf are totuşi un motiv de bucurie, chiar dacă multă lume a criticat...
30.01.2014 | 18:23
Cum a ajuns PETARDA Stelei revelatia lui Reghe

Steaua a disputat şase partide amicale în acest an, în cantonamentele din Spania, dar n-a bătut pe nimeni. Laurenţiu Reghecampf are totuşi un motiv de bucurie, chiar dacă multă lume a criticat ce se întîmplă la echipa campioană. De ce? După aproape trei ani, fundaşul dreapta Gabi Matei a început să arate că meseria lui de bază este cea de fotbalist.  Jucătorul care n-a prins decît 8 meciuri oficiale în tricoul “roş-albaştrilor” în cei aproape trei ani petrecuţi în Ghencea a evoluat în acest an în patru partide de pregătire. A fost pe teren cîte o repriză în jocurile cu FC Nurnberg, Werder Bremen şi FC Luzern, iar cu Dinamo Kiev a stat mai bine de o oră pe teren, mai precis 64 de minute. Înainte să plece în pregătire cu Steaua, Matei a fost oferit sub formă de împrumut gratis celor de la Viitorul Constanţa, dar echipa “Regelui” Gică Hagi l-a refuzat. Acesta a fost norocul fundaşului adus de la Pandurii în schimbul sumei de 675.000 de euro, care parcă a renăscut în primele amicale ale anului. În care Matei a strîns nesperat de multe minute şi a avut evoluţii foarte apreciate. Momentan, el pare favorit în lupta pentru titularizare cu Daniel Georgievski şi Cornel Rîpă, ultimul fiind folosit de mai multe ori şi ca fundaş central. continuare, FANATIK. RO vă prezintă cîteva episoade care i-au marcat evoluţiile şi care l-au împiedicat să ajungă acolo unde a pronosticat Mihai Stoica, în echipa naţională.

La Pandurii era prieten de pahar cu Grecu

La începutul lunii ianuarie a anului 2011, “roş-albaştrii” anunţau că Gabi Matei a semnat cu Steaua pentru 675.000 de euro. FANATIK a aflat că gorjenii s-au grăbit să-l vîndă pe Matei fiindcă ştiau că acesta are un secret care l-ar fi terminat repede. Şi l-au vîndut la prima ofertă, pentru că Steaua nu s-a interesat şi de trecutul jucătorului. “Condescu este un conducător uns cu toate alifiile. Şi-a dat seama că Gabi Matei este un tînăr fotbalist cu potenţial şi că putea obţine bani frumoşi pe el, mai ales că avea şi alte probleme. Încă de pe la 19-20 de ani, Matei avea multe escapade bahice, după ce se împrietenise cu Grecu, cel care între timp a ajuns la Dinamo. Cei de la Pandurii şi-au dat seama că dacă nu îl vindeau pe Matei la vremea aia, atunci s-ar fi putut să nu mai vadă niciodată o sumă importantă de transfer”, ne-a dezvăluit un apropiat al gorjenilor.

Accidentări “fără număr”

Fundaşul nici n-a ajuns bine la Steaua, că a şi început să devină o ţintă a medicilor şi, concomitent, a paparazzilor de la diverse tabloide. Pentru că ştia doar două drumuri: spre cabinetele medicale şi spre cîrciumi. 2011 a fost un an blestemat pentru Matei. În perioada respectivă, fundaşul a suferit o leziune fibrilară (în februarie), trei rupturi rupturi musculare (în martie, mai şi iunie), plus un edem muscular (în iulie). Totul a culminat în luna august, cînd a suferit o operaţie complicată la genuchi. Ulterior, Gabi Matei a mai suferit alte trei intervenţii chirurgicale. ” Pe lîngă problemele lui cu viaţa de noapte, Gabi Matei a fost şi unul dintre cei mai ghinionişti fotbalişti ai clubului. Accidentările s-au ţinut lanţ de el fiindcă nu făcea cum trebuie recuperările. Nu doctorii erau cei de vină, ci el îşi bătea joc de viaţa lui privată“, ne-a spus un apropiat al Stelei. Era perioada în care Matei era cuplat cu starleta Mădălina Pamfile, pe care, din gelozie, a tăiat-o pe mîini şi a chinuit-o cum i-a trecut prin cap. Gigi Becali l-a luat la ochi şi a vrut să-l dea afară. A fost singura dată cînd a avut noroc că era accidentat, fiindcă nimeni nu voia un jucător “rupt”.

Nikolici şi Matei au vomitat din taxi

Un alt episod care i-a marcat cariera şi, mai ales, imaginea s-a întîmplat în toamna anului 2012. Gabi Matei şi Stefan Nikolici s-au îmbătat crunt şi au fost surprinşi de paparazzii cînd vomitau dintr-un taxi. Matei a mai făcut “ravagii” şi pe trotuar, iar apoi a făcut şi sacrilegiul de a urina pe gardul unei biserici, lucru care probabil l-a scos din minţi pe Gigi Becali. Nikolici şi Matei au fost iertaţi de amendă, deşi au făcut praf imaginea clubului.

A fost dus în cătuşe la Poliţie!

Într-o perioadă în care, teoretic, ar fi trebuit să se afle în plină recuperare, după una din desele sale accidentări, Gabi Matei a fost luat cu cătuşe de poliţişti. Aflat în stare de ebrietate, Matei a fost dus încătuşat la Secţia 8 de Poliţie din Bucureşti. Motivul? Prietena acestuia a chemat poliţia, după ce fotbalistul Stelei a început să ţipe şi să facă o criză de nervi la telefon în timpul discuţiei cu ea. În momentul în care poliţiştii au ajuns acasă la acesta, Matei era plin de sînge pe braţul drept, deorece spărăsese o oglindă. Fiindcă devenise violent, stelistul a fost încătuşat şi dus la secţie. Ulterior a ajuns chiar şi la spital pentru îngrijiri medicale.

“E ultima lui şansă”

Gabi Matei a dispărut de o bună perioadă din presa tabloidă şi, ce coincidenţă, a reapărut pe teren şi evoluţiile lui au fost apreciate. Petre Grigoraş, fostul său antrenor de la Pandurii, e încîntat de revenirea fundaşului. “Mă bucur pentru Gabi. Sper să realizeze că aceasta poate fi ultima lui şansă să se impună la Steaua şi sper să profite de ea. La Pandurii, Gabi a avut evoluţii bune însă ghinionul accidentărilor şi faptul că a greşit şi în viaţa particulară au făcut ca el să bată vreo trei ani pasul pe loc, a declarat Petre Grigoraş pentru FANATIK.RO.

“Se antrenează exemplar. E în revenire de formă”

Mihai Stoica este singurul care l-a susţinut constant pe Matei, pentru că era unul dintre jucătorii aduşi de el şi eşecul lui ar fi atîrnat şi în CV-ul său de manager. Meme radiază de fericire după ce “copilul” său a început să joace. “Cînd l-am adus pe Gabi Matei la Steaua, era unul dintre cei mai de perspectivă fundaşi dreapta din ţară. A venit însă acel şir îngrozitor de accidentări, coroborat cu viaţa extrasportivă dezordonată. Acum însă se antrenează exemplar şi e în revenire. Am vrut să îl împrumutăm la Viitorul Constanţa, dar Hagi nu ne-a mai dat nici un semn. Însă, pînă la urmă, tot răul a fost spre bine, iar Matei îşi va da seama că acum poate are o şansă mare să se impună la echipă”, a încheiat managerul clubului din Ghencea.

8
meciuri a strîns Gabi Matei la Steaua în trei ani

2.FOTBAL:STEAUA BUCURESTI-AVANTUL BARSANA 4-0,CUPA ROMANIEI TIMISOREANA (26.09.2013)

Tags: