Sporturi

Ciocan se va lupta cu Kliciko! “Ne-au contactat. E UN VIS”

Boxerul romîn Cristian Ciocan, campion european la categoria grea, versiunea WBO, ar putea avea parte în curînd de o luptă de gală cu celebrul ucrainean Vladimir Kliciko....
11.02.2014 | 21:33
Ciocan se va lupta cu Kliciko Neau contactat E UN VIS
ADVERTISEMENT

Boxerul romîn Cristian Ciocan, campion european la categoria grea, versiunea WBO, ar putea avea parte în curînd de o luptă de gală cu celebrul ucrainean Vladimir Kliciko.

Cristian Ciocan a confirmat informaţia şi a dezvăluit că ideea acestei lupte i-a aparţinut echipei lui Kliciko, care l-a contactat deja pe managerul românului pentru un duel în vară.  “Managerul lui Kliciko l-a contactat pe managerul meu să programăm un meci în această vară. E un vis, dar pînă la urmă eu pentru asta am mers la box, să ajung să mă bat pentru titlul mondial. Nu e prea devreme, în box nu poţi să ştii niciodată, pot avea o accidentare şi să regret apoi toată viaţa că nu am profitat de această şansă”, a declarat Ciocan.

ADVERTISEMENT

Duelul cu Kliciko, pe Naţional Arena?

Cristian Ciocan a mai dezvăluit că este posibil ca super-duelul cu celebrul ucrainean să se dispute în România, pugilistul gălăţean lăsîndu-le românilor speranţa că pot vedea live o partidă cu centura pe masă. ” Mai întîi să vedem contractul care se pune la negocieri. El a luptat şi în Ucraina, dar ultimul meci l-a avut în Rusia. Eu mi-aş dori să luptăm în România şi ar fi un vis să fie pe Naţional Arena. Eu trag cu dinţii să intru în ring cu Kliciko. Meciul ar urma să aibă loc în august – septembrie. Fraţii Kliciko sînt legende, dar au fost numai vorbe deocamdată, însă eu cred că meciul va avea loc”, a spus Cristian Ciocan la  Sport.ro.

Cine e Kliciko? Provocat pe 75 de milioane euro!

Vladimir Kliciko este unul dintre cei mai buni pugilişti în acest moment, fiind deţinătorul centurilor WBA, IBF, WBO şi IBO la categoria grea, cîştigînd 61 de meciuri din 64 disputate! Campion olimpic la Atlanta, în 1996, cel mai mic dintre fraţii Kliciko şi-a doborît adversarii prin KO de 51 de ori. În 2013, Vladimir a fost provocat de renumitul pugilist Lennox Lewis la un duel direct în schimbul unei burse de 75 de milioane euro! “Pe Vitali l-am bătut deja, aş vrea să boxez cu fratele său (n.red. Vladimir)! Pentru o sumă bună aş putea să mă schimb de pijamale!”, a fost declaraţia lui Lewis, însă meciul nu s-a disputat pînă în prezent. De cealaltă parte, Cristian Ciocan are 18 meciuri la profesionişti, reuşind 15 victorii!

ADVERTISEMENT