Sporturi

Victorie uriaşă, 3-2 cu Cehia, campioană în 6 din ultimii 8 ani! România e din nou în semifinalele FedCup, după 46 de ani!!

10.02.2019 | 22:30
Victorie uriasa 32 cu Cehia campioana in 6 din ultimii 8 ani Romania e din nou in semifinalele FedCup dupa 46 de ani

România se califică în semifinalele FedCup 2019 după o victorie impresionantă în faţa Cehiei, deţinătoarea trofeului. Simona Halep a adus două puncte, cu victorii în ambele meciuri de simplu, iar decisivul a venit de la Begu şi Niculescu. Acestea au învins cea mai bună pereche a lumii, Siniakova / Krejcikova. Vom înfrunta Franţa în semifinale. România a fost ultima dată în semifinalele Cupei Federaţiilor în 1973, când pierdea în faţa Africii de Sud. Vezi punct cu punct, toate detaliile partidelor disputate de Simona Halep şi Mihaela Buzărnescu în Fed Cup Cehia – România, accesând aplicaţia de mai jos.


6-4. România este în semifinale!!

5-4. România face break.

4-4. Break Cehia.

4-3. Game Cehia.

4-2. Begu îşi face serviciul.

3-2. Siniakova îşi face serviciul.

3-1. Niculescu îşi face serviciul.

2-1. Un nou break pentru România.

1-1. Break şi pentru Cehia.

1-0. Break la zero reuşit de România!


6-4. Set România. Avem decisiv pentru calificarea în semifinale.

5-4. Cehia rămâne în set.

5-3. Niculescu îşi face serviciul.

4-3. Cehia, game facil.

4-2. Begu îşi face serviciul.

3-2. Game prelungit câştigat de Cehia.

3-1. Niculescu îşi face serviciul.

2-1. Cehia reduce din diferenţă în setul doi.

2-0. Begu îşi face serviciul.

1-0. România câştigă primul game din setul doi.


6-7. Cehia câştigă primul set, 7-2 în tiebreak.

6-6. Avem tiebreak.

6-5. Niculescu îşi face serviciul.

5-5. Rămânem în set. Begu şi Niculescu fac şi ele break.

4-5. Irina Begu îşi pierde şi ea serviciul.

4-4. Break şi pentru România.

3-4. Break făcut de Cehia pe serviciul Monicăi.

3-3. Game uşor făcut de Krejcikova.

3-2. Begu îşi face serviciul, cu Niculescu excelentă la fileu.

2-2. Ratăm mingi de break pe serviciul Siniakovei.

2-1. Niculescu îşi face şi ea serviciul.

1-1. Cehia egalează.

1-0. Begu serveşte foarte bine.


Căpitanii nejucători ai celor două echipe, Petr Pala şi Florin Segărceanu, au nominalizat cele mai puternice şi importante echipe de dublu în cazul partidei de dublu. Căpitanul nejucător al echipei gazdă, Petr Pala, dispune de cea mai bună echipă din câte există la momentul actual. Katerina Siniakova, locul 1 WTA la dublu, şi Barbora Krejcikova, locul 2 WTA la dublu, vor încerca să califice echipa lor în semifinalele competiţiei.

Cehia – România, meciul decisiv, Live Stream pe Digi Sport și Telekom

De partea cealaltă, căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României, Florin Segărceanu, a ales echipa aflată în cea mai bună formă la acest moment, deşi el are mult mai multe variante având în vedere că jucătoarele noastre pot la fel de bine evolua şi în proba de dublu. Segărceanu le-a ales pe Irina-Camelia Begu, locul 35 WTA la dublu, şi pe Monica Niculescu, locul 51 WTA la dublu. Ele au câştiga t săptămâna trecută turneul de la Hua Hin, din Thailanda. Ele le-au învins în super tiebrek pe Anna Blinkova şi Yafan Wang, scor 2-6, 6-1, 12-10.

Meciurile de la Fed Cup 2019 se văd în format Live Stream pe FANATIK.RO

Simona Halep, liderul echipei tricolore, a declarat în mai multe rânduri că România poate obţine victoria la Ostrava. ”Cehia este cea mai experimentată echipă, extrem de puternică, s-a impus în ultimele ediţii din Fed Cup. Echipa noastră a fost mereu puternică, dar în 2017 am pierdut şi din cauza experienţei. Putem bate pe oricine, suntem destul de în formă şi vom lupta să câştigăm meciurile. Am încredere că toate vom sta bine. Sper să încheiem socotelile în favoarea noastră. E o șansă în plus pentru noi că nu joacă Petra Kvitova. În ultimii ani suntem 6 în primele 100 și asta înseamnă mult pentru România. Echipa noastră este puternică. Toate suntem în formă. Eu m-am antrenat foarte bine și sunt încrezătoare că pot să fac treabă bună și să-mi câștig meciurile. În Fed Cup e dificil, e diferit și nu știi niciodată ce se va întâmpla. Am încredere că toate vom juca bine”, a declarat Simona Halep înaintea partidei cu Cehia din Fed Cup.

Tags: