Sporturi

Meciuri directe Halep – Kanepi. Cine este Kaia, adversara Simonei din turul întâi la Australian Open 2019

10.01.2019 | 10:40
Cine este Kaia Kanepi, adversara Simonei Halep din primul tur de la Australian Open 2019

Cine este Kaia Kanepi, adversara Simonei Halep din primul tur de la Australian Open 2019. Liderul mondial din WTA şi-a aflat traseul virtual la Australian Open 2019 joi dimineaţă, iar calculele au început deja să apară în mediul virtual. Aşadar, Simona Halep îşi va începe aventura la Melbourne în compania sportivei din Estonia, Kaia Kanepi, care a învins-o în primul tur la ultimul turneu de Grand Slam al anului 2018, US Open.

Şi Darren Cahill şi-a spus opinia despre acest prim meci al favoritei principale de la AO 2019, optimismul fiind unul moderat. “Este un adversar greu pentru Simona Halep, dar ea are capacitatea să răspundă la aceste provocări. Dar este un meci greu pentru ea, iar pentru noi unul de urmărit”, a fost declaraţia fostului antrenor al româncei, Darren Cahill.

Care este situaţia meciurilor directe dintre Halep şi Kanepi

Amintirile legate de această jucătoare ne fac să le dăm dreptate celor care susţin că este o tragere infernală pentru liderul mondial din WTA, mai ales că vine după o serie de înfrângeri şi teama să forţeze pe terenul de tenis este încă mare. Kaia Kanepi, jucătoarea pe care Simona Halep o va întâlni în turul 1 de la Australian Open 2019, este numărul 70 în clasamentul WTA la simplu, iar la dublu ocupă poziţia 316. Sportiva din Estonia a cucerit de-a lungul carierei patru titluri: Bruxelles (2013), Brisbane (2012), Oeiras (2012) şi Palermo (2010). Cele două jucătoare au disputat meciuri una contra celeilalte doar pe hard.

Din punctul de vedere al meciurilor directe, cele două jucătoare sunt la egalitate, 1-1, însă Kanepi va porni cu un avantaj clar. Ea a produs surpriza turneului de la US Open 2018 când a eliminat-o încă din primul tur pe sportiva noastră, scor 6-2, 6-4. “Nu am jucat grozav, dar ea s-a descurcat foarte bine. Nu am reuşit să îmi găsesc ritmul. Ea a jucat un tenis foarte solid şi a reuşit să mă împingă spre linia de fund a terenului. A meritat victoria”, spunea Simona Halep după eliminarea de la US Open 2018.