Fotbal intern

Cum arată audienţele spectatorilor din Liga 1. Craiova este peste FCSB, Dinamo este sub Călăraşi

22.04.2019 | 13:57
Cum arata audientele spectatorilor din Liga 1 Craiova este peste FCSB Dinamo este sub Calarasi

Audiențele spectatorilor la meciurile din Liga 1 arată clar care este interesul existent în jurul echipelor fanion din localitățile respective, excepție făcând București, unde avem două formații: FCSB și Dinamo. Privind cu atenție aceste cifre, conform infografiei prezentate în cadrul articolului, se pot trage lesne câteva concluzii legate de acest aspect.

Media audiențelor din Liga 1 Betano. Craiova este prima, peste FCSB

Craiovadomină net la nivelul de audiențe, fiind peste FCSB. Ceea ce poate suprinde pe multă lume este plasarea audienței de la partidele unui club de tradiție cum este Dinamo sub cea de la nou promovata în acest sezon Dunărea Călărași. Fanii din Ștefan cel Mare aproape că au plecat de lângă echipa antrenată de Mircea Rednic, sătui de promisiunile patronului Ioan Negoiță și de rezultatele slabe ale echipei, care în ultimele două ediții nu a putut să intre în play-off.

Entuziasmul de a avea din nou o echipă în prima ligă la Craiova și încă una care se dovedește a se număra printre protagonistele competiției au făcut din Bănie polul de sus al audiențelor din Liga 1 Betano la distanță uriașă de o altă echipă de tradiție, FCSB, care însă plătește prin faptul că nu mai poartă numele vechi de Steaua și că nu mai are un stadion propriu. Diferența dintre cele două este de peste o sută de mii de spectatori la general și dublă la capitolul medie de meci, 14.800 și 7.400 la FCSB.

Audiențe Liga 1 Betano. Craiova e prima, mult peste FCSB
Audiențe Liga 1 Betano. Craiova e prima, mult peste FCSB

Hermanstadt încheie plutonul, dar nu a jucat niciodată în fața publicului sibian!

Faptul că Dunărea Călărași este atât de în față, pe poziția a patra, este explicabil prin emulația provocată de promovarea în premieră în eșalonul de onoare al fotbalului românesc. Din păcate, sunt șanse mici pentru cei peste 50.000 de spectatori de-a lungul sezonului să mai poată urmări și sezonul viitor meciuri în Liga 1 Betano, pentru că echipa lui Dan Alexa este pe loc retrogradabil.

În schimb, o altă promovată, FC Hermanstadt, închide plutonul la capitolul audiență, însă nu se putea altfel pentru că echipa sibiană nu a jucat nici un meci pe teren propriu, în orașul de pe Cibin, toate partidele de acasă disputându-se în bejanie, fie la Târgu Mureș, fie la Pitești. Este însă aproape de a se termina noul stadion, problema e doar dacă oamenii lui Vasile Miriuță vor mai prinde și anul viitor loc în prima divizie!