Sporturi

Medicul naționalei, avertisment dur pentru Simona Halep. “Dacă nu se tratează, riscă paralizia”

02.10.2018 | 18:06
Medicul nationalei avertisment dur pentru Simona Halep Daca nu se trateaza risca paralizia

Medicul naționalei, avertisment dur pentru Simona Halep. Fostul medic al echipei naționale al României, Dan Oproiu, aflat în Anglia, acolo unde lucrează la o clinică privată, a vorbit pentru FANATIK.RO despre problemele medicale pe care Simona Halep a anunțat că le are.

Dan Oproiu, fostul medic de la prima reprezentativă, a acceptat să vorbească despre hernia de disc pe care liderul WTA a anunțat că i-a fost descoperită în urma unui RMN. “Nu îi cunosc fișa ei medicală, dar cu hernia de disc nu este de glumă, deoarece ea este sportiv de performanță, iar spatele îl solicită foarte mult. Sfatul meu este să nu se opereze, deoarece durerile nu i vor dispera. Chiar dacă operația nu este una complicată, poți pleca acasă în aceeași zi, totuși o sfătuiesc să nu se opereze”, a spus Oproiu.

Avertisment trimis de medicul Dan Opriu pentru Simona Halep

În continuare, Dan Oproiu a vorbit despre modul în care s-ar putea produce recuperarea pentru Simona Halep. “Dar totul depinde de cum se va manifesta nervul ei. O astfel de recuperare se poate face în maxium trei luni, dar se poate recupera prin fizioterapie și mai repede. Însă de acum ea trebuie să meargă din ce în ce mai des la consult medical. Dacă nu tratezi la timp hernia de disc, atunci vreau să știți că se poate ajunge la paralizie, însă acolo ajungi doar dacă nu te oprești la timp pentru recuperare. Vă repet: nu am fișa ei medicală în față ca să vă pot spune mai multe, dar recupera se face pe etape.

Dan Oproiu pe vremea în care lucra la echipa națională de fotbal
Dan Oproiu pe vremea în care lucra la echipa națională de fotbal

Sfatul meu este ca Simona să caute să meargă la cei mai buni specialiști, deoarece Simona a ajuns la cel mai înalt nivel profesional și nu este de glumă. Să știți că hernia de disc unii oameni o pot avea fără să simtă nici o simtomă. Dar eu mă îndoiesc că Simona Halep nu a avut până acum simtome. Dar este o mare greseală dacă se va duce acum la operație, deoarece nu scapi de dureri în totalitate nici măcar dacă te operezi, iar recuperea o să dureze toată viața”, a încheiat Oproiu.

Tags: