Mega autobuzul chinezesc, care permite automobilelor să circule sub el, a devenit realitate

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
04/08/2016, 18:14
Mega autobuzul chinezesc, care permite automobilelor să circule sub el, a devenit realitate GALERIE FOTO

În urmă cu aproape două luni, în cadrul celei de-a 19-a ediţii a Beijing International High-Tech Expo era prezentată replica în miniatură a unui autobuz ce poate circula deasupra şoselelor, permiţând autoturismelor să se deplaseze sub el.

Recent, s-a anunţat că vehiculul a fost testat pentru prima dată. Varianta finală a vehicului urmează să fie pusă în circulaţie la sfârşitul acestui an, scrie Descoperă.

Autobuzul are o lungime de 22 de metri, o lăţime de 7,8 metri şi o înălţime de 4,8 metri. Vehiculul are o capacitate de transport de 300 de persoane.

TEB-1 (Transit Elevated Bus – 1) a fost testat săptămâna aceasta în oraşul Qinhuangdao, din nordul provinciei chineze Hebei. În timpul probei au fost evaluate, în principal, sistemul de frânare şi nivelul de consum de combustibil al autobuzului.

Inginerii chinezi susţin că ideea vehiculului a atras deja atenţia gurvernelor Braziliei, Franţei, Indiei şi Indoneziei.

Pentru a putea circula, vehiculul trebuie fixat pe şine, într-un mod asemănător tramvaielor sau trenurilor. Dacă luăm în calcul acest lucru, putem spune că mijlocul de transport este, de fapt, o combinaţie într-un autobuz şi un tramvai/tren.

Specialiştii chinezi speră că utilizarea autobuzului va îmbunătăţi calitatea traficului din oraşe. Mai mult decât atât, operarea vehicului va fi mult mai ieftină, în comparaţie cu alte mijloace de transport, cum sunt autobuzele, tramvaiele sau metroul.

,,Varianta finală a autobuzului va avea o capacitate de 1200 de pasageri şi va avea aceleaşi funcţii precum un metrou, însă costurile sale de construcţie vor fi cu o cincime mai mici. Fabricarea sa poate fi realizată în numai un an”, a declarat pentru CCTV News inginerul Bai Zhiming, liderul echipei care a proiectat TEB-1.

Modelul final al autobuzului urmează să fie testat în oraşul Qinhuangdao, în cea de-a doua jumătate a acestui an. Inginerii speră astfel că vor putea pune vehiculul în circulaţie până la sfârşitul lui 2016.

Sursă: www.realitatea.net

Ştirea MOMENTULUI

Nicolae Dică se teme înainte de FCSB – Sepsi. “Echipă agresivă!” Ce zice de Mihai Roman şi Alexandru Stan

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×