News

Culise. Meme Stoica îl place şi i l-a propus pe Mangia lui Gigi Becali

Italianul Denis Mangia este una dintre variantele pe care patronul FCSB, Gigi Becali, le ia în calcul pentru la vară, când se pregăteşte despărţirea de Nicolae Dică. Propunerea a venit de la directorul sportiv Mihai Stoica.
05.04.2018 | 23:35
Culise Meme Stoica il place si i la propus pe Mangia lui Gigi Becali

Cu 4 zile înainte de derby-ul Steaua – Craiova, programat luni, 9 aprilie, a doua zi de Paşte, o informaţie şi-a făcut loc abrupt pe piaţă. Ovidiu Ioaniţoaia, directorul Gazetei, a scris despre interesul pe care patronul Gigi Becali l-ar fi manifestat în discuţiile cu apropiaţii pentru tehnicianul adversarei de luni, italianul Devis Mangia. (vezi detalii)

FANATIK.RO a pornit din acest punct şi a intrat în posesia mai multor informaţii de culise despre varianta-bombă: Mangia la Steaua din vară! Meme Stoica, directorul sportiv al ”roş-albaştrilor”, s-a declarat impresionat în cercurile de apropiaţi de jocul Craiovei sub comanda lui Mangia. Nu doar că l-a remarcat, dar a trecut şi la nivelul următor.

”Mangia e cel mai bun din Liga 1!”

Din informaţiile FANATIK.RO, Meme Stoica ar fi fost cel care a venit cu această variantă în faţa lui Gigi Becali. Dar informaţia trebuie pusă în contextul corect. Meme nu a făcut acest lucru pentru a se dezice de Nicolae Dică, un tehnician pe care el l-a propus şi pe care îl apreciază profesional foarte mult, ci pentru ca FCSB să aibă pregătită din timp o variantă în cazul în care Dică şi Becali se despart la vară. Şi sunt şanse 100% ca antrenorul să plece dacă nu ia titlul (a spus-o chiar Becali), dar sunt şanse să nu i se prelungească înţelegerea chiar dacă va fi campion cu FCSB!

Mangia este un antrenor valoros. E cel mai bun la ora actuală din Liga 1! În cazul în care Dică nu mai rămâne la Steaua şi din sezonul viitor, eu cred că Mangia ar fi o variantă foarte, foarte bună pentru noi”, i-ar fi transmis Meme lui Becali, iar patronul a început să-şi construiască strategia.

S-au interesat de filiera pe care a venit în România

Mai mult decât atât, cei din conducerea Stelei au început să adune informaţii despre filiera pe care Devis Mangia a ajuns în România. Cine au fost cei care i l-au propus lui Mihai Rotaru pe italian? “Devis Mangia este cel mai titrat tehnician care a ajuns în România. Nu e momentul acum să vorbim despre cine l-a adus la Craiova. Să ne îndeplinim obiectivele şi vorbim la vară mai multe despre Mangia“, spunea preşedintele Craiovei, Marcel Popescu, în urmă cu puţin timp. Meme Stoica şi ceilalţi de la FCSB au adunat date despre Mangia, despre cei din jurul său, iar din informaţiile FANATIK.RO steliştii nu au ajuns încă la Mangia. Nu au ajuns direct la Mangia!

De ce i-a prelungit Craiova contractul

Craiova a fost informată din timp despre faptul că Gigi Becali a prins drag de Mangia. Pericolul devenise evident pentru trupa olteană, motiv pentru care, în acel moment, Mihai Rotaru le-a trasat sarcină oamenilor săi să securizeze poziţia antrenorului. Interesul lui Becali pentru Mangia a fost principalul motiv pentru care Craiova a anunţat că i-a prelungit contractul lui Mangia. Deşi unii spun că nu ar fi vorba despre o prelungire, ci despre o recolerare financiară a angajamentului în funcţie de noile prevederi ale Codului Fiscal.

Ce-l deranjează pe Rotaru la italian

Şi totuşi, din informaţiile FANATIK.RO, nu este doar lapte şi miere la Craiova. Oamenii apropiaţi patronului Mihai Rotaru spun că şeful nu este dat pe spate de toate deciziile italianului. Iar ceea ce-l supără cel mai mult pe Rotaru este că Mangia i-a marginalizat unul dintre jucătorii cei mai promiţători, Screciu, pe care Mulţescu îl debutase, i-a dat mare încredere şi-i făcuse o cotă foarte bună. Deşi nu pare din afară, Mangia merge pe o sârmă destul de subţire la Craiova. Pentru că lui Rotaru nu-i place stilul 0-0, 1-0, 2-1, 1-1. Iar ce-l deranjează cel mai mult pe Rotaru este sistemul cu trei stoperi!

Clauza care-l poate aduce pe Mangia la FCSB în vară

Cum l-ar putea lua, totuşi, Gigi Becali pe Mangia la vară? Există o clauză în contractul italianului cu Craiova prin care el şi Rotaru se vor despărţi dacă echipa nu se clasează pe podium ŞI nu va câştiga Cupa României. Sunt deci două condiţii ca Mangia să continue, conform actelor, la Craiova. Dacă prima condiţie poate fi mai uşor de îndeplinit – doar să nu redevină cumva Viitorul trupa din primăvara trecută care bătea tot pe final! -, a doua depinde în primul rând de semifinala oltenilor cu Botoşaniul. Dacă Mangia nu ia Cupa, clauza din contract îl lasă în aer! Va fi la dispoziţia lui Rotaru sau la masa negocierilor cu Becali. Totul arde în următoarele săptămâni! Mangia la FCSB? Nu e deloc de neluat în seamă!

150.000 de euro este clauza de titlu a lui Mangia cu Craiova

12.000 de euro este salariul lunar al italianului în Bănie, acesta tocmai fiind mărit în urma negocierilor de acum câteva săptămâni

10 echipe a antrenat Mangia până acum: Varese, Tritium, Ivrea, Valenzana, Palermo, Italia U21, Spezia, Bari, Ascoli şi Universitatea Craiova. Performanţa cea mai importantă este medalia de argint obţinută cu tineretul Italiei la Europeanul din 2013

44 de ani va împlini Devis Mangia pe 6 iunie, născut la Cernusco sul Naviglio, un orăşel din zona metropolitană a oraşului Milano