Sport

Mergi la Budapesta? Trebuie să ştii asta! Ghidul fanilor

Pentru a evita orice fel de eveniment care ar putea pune în pericol prezenţa în Groupama Arena a suporterilor români care deţin bilete la meciul Ungaria - România, Federaţia Română de Fotbal...
01.09.2015 | 22:23
Mergi la Budapesta Trebuie sa stii asta Ghidul fanilor

Pentru a evita orice fel de eveniment care ar putea pune în pericol prezenţa în Groupama Arena a suporterilor români care deţin bilete la meciul Ungaria – România, Federaţia Română de Fotbal oferă următoarele informaţii:
– adresa stadionului Groupama Arena: Strada Üllöi nr. 129.
– porţile stadionului vor fi deschise cu trei ore înaintea începerii jocului, adică la ora locală 17.45
– biletul achiziţionat permite accesul în incinta Groupama Arena în Sectorul E, prin Poarta 4.
– biletul conţine numele, prenumele, data şi locul naşterii, iar posesorul său trebuie să aibă asupra lui un act de identitate pentru verificare şi pentru permiterea accesului pe arenă.
– accesul fanilor români pe stadion, indiferent că vor călători în grupuri sau individual, se face exclusiv prin Fan Zone, un perimetru închis cu garduri şi păzit, destinat special doar fanilor români posesori de bilete şi situat la intersectia străzilor Könyves Kalman şi Albert Florian. În Fan Zone se poate ajunge astfel:
• pe Autostrada M3, traseu Vama Borş-Budapesta (traseu recomandat de poliţia maghiară);
• pe Autostrada M5, prin Drumul European M43, traseu Nădlac-Budapesta (traseu recomandat de poliţia maghiară);

Au fost stabilite puncte de grupare pentru autovehiculele fanilor români care călătoresc cu mijloace auto după cum urmează:
• Pe Autostrada M3, la Km 43, parcarea de odihnă Galga
• Pe Drumul Naţional 4, la Km 54, parcarea de odihnă
• Pe Autostrada M5, la Km 54, parcarea de odihnă Örkeny

• cu Metroul (utilizând magistrala verde sau magistrala roşie);
• cu tramvaiul 24, până la staţia Nagyvarad Ter şi apoi pe jos, pe Str. Üllöi

Pentru suporterii români care vizitează Budapesta în ziua meciului, locul de grupare este Piaţa Deak Ferenc, sector 5, între orele 15.00-17.00.
Pentru detalii suplimentare importante, click AICI (Ghidul spectatorului editat de Ambasada României la Budapesta) şi AICI (Pliantul editat de Riot Police (poliţia maghiară)!

– Accesul în Fan Zone se va putea face în ziua meciului, începând cu ora 09:00, dar nu mai târziu de 17.30; dispunerea acestei zone a fost stabilită de autorităţile de la Budapesta la cca. 300 de metri de intrarea în arenă, la sud de intersecţia Str. Üllöi cu Str. Könyves Kalman, în imediata apropiere a Autogării Ferencvaros.

– Perimetrul va avea două zone în care accesul românilor se poate face nerestricţionat, dintr-una în cealaltă şi invers: zona de parcare a mijloacelor auto şi zona destinată spaţiilor de deservire în care vor fi instalate puncte de servire a băuturilor răcoritoare şi a alimentelor de tip fast-food şi hrană caldă/meniu. Pentru detalii suplimentare, click AICI (Meniul din Fan Zone)!

Plata acestor servicii în Fan Zone poate fi făcută de către fanii români în Euro, în Lei sau în Forinţi. În cazul plăţii cu Euro sau Lei, restul primit va fi în Forinţi.
Plata acestor servicii în stadion se va face numai în Forinţi, dar numai cu bancnote. Accesul cu monede în stadion este strict interzis! Cei care au asupra lor monede înainte de ieşirea din Fan Zone, spre Poarta 4, vor trebui să le lase în acel perimetru, ori la propria maşină, ori într-un loc ce va fi pus la dispoziţie de partea maghiară. Monedele care vor fi găsite asupra spectatorilor la poarta de intrare în arenă vor fi aruncate.
– Fanii români vor beneficia în Fan Zone şi de asistenţă medicală
– În Fan Zone nu vor avea acces decât posesorii de bilete de intrare valabile. Atât la intrarea în Fan Zone, cât şi la ieşirea din aceasta spre Poarta 4, vor avea loc controale ale identităţii fiecărui posesor de bilete. În cazul unei neconcordanţe între numele persoanei trecute pe biletul de intrare şi cel din documentul de identitate prezentat, respectivului suporter îi va fi interzisă intrarea în arenă.

• IMPORTANT: Suporterii români care fac deplasarea la Budapesta şi care au intrat în posesia unor bilete înstrăinate de cei care le-au procurat on-line de la FRF, au varianta de a preschimba în mod organizat tichetele conform următoarei proceduri:
– noii deţinători ai tichetelor trebuie să trimită un e-mail la adresa suporteri@frf.ro până cel târziu miercuri, 2 septembrie 2015, ora 16:00.
– e-mailul trebuie să conţină: biletul cu numele vechiului posesor, scanat sau fotografiat, şi copia după cartea de identitate a noului posesor. Datele personale ale acestuia din urmă vor fi inscrise într-o listă întocmită de FRF;
– noul posesor al biletului se va prezenta la Budapesta, la intrarea în Fan Zone, în ziua meciului, începând cu ora 12.00; acesta va fi verificat pe lista nou întocmită şi asistat de un reprezentant al FRF;
– noului posesor al biletului – doar aceluia care se regăseşte pe această listă – i se va permite accesul în Fan Zone, un reprezentant al federaţiei maghiare urmând a procesa datele personale pe noile bilete ce vor fi emise pe loc;

– La intrarea în Fan Zone şi la ieşirea din aceasta, spre stadion suporterilor români li se va face controlul corporal şi al bagajelor. Obiectele interzise găsite la controlul de la ieşirea din Fan Zone spre stadion vor putea fi depozitate de către cel asupra căruia au fost găsite în autoturismele parcate în acest perimetru, fără consecinţe pecuniare sau de altă natură. Dacă la acest filtru obiectele interzise nu au fost depistate, iar acestea vor fi găsite asupra suporterului la Poarta 4, respectivul va suporta consecinţe juridice în conformitate cu prevederile legislaţiei maghiare şi nu va mai putea intra în stadion.

– Suporterii români care, până la intrarea în Fan Zone, doresc să viziteze centrul Budapestei, o pot face pe propria răspundere. În zonele turistice ale oraşului vor exista patrule mixte de Poliţie maghiare-române care vor monitoriza respectarea ordinii şi liniştii publice. În cazul încălcării normelor de conduită atât de către suporteri români, cât şi de către cetăţeni localnici, autorităţile maghiare îi vor reţine pe aceia care vor provoca tulburări în oraş, urmând a le aplica sancţiuni în conformitate cu prevederile legilor naţionale.

– La intrarea în stadion vor fi acceptate steaguri exclusiv tricolore, fără suport de susţinere de niciun fel, având dimensiuni maxime de 1m x 2m, simboluri naţionale şi, eventual, numele oraşului de provenienţă al grupului/suporterului în cauză. Nu vor fi acceptate steagurile tricolore care au inscripţionate pe ele, în limba maghiară, nume ale oraşelor din România care au făcut obiectul disputelor etnice de-a lungul anilor şi, de asemenea, obiectele şi materialele interzise prevăzute în normativele UEFA şi legislaţia naţională a statului ungar. Aceste măsuri se vor aplica, echidistant, şi suporterilor maghiari. Pentru detalii, click AICI (Regulamentul Federaţiei Maghiare de Fotbal privind ordinea în stadioane)!

– La finalul partidei, suporterii români prezenţi în Sectorul E vor rămâne în tribună atât timp cât va hotărî comandantul forţelor poliţieneşti care monitorizează desfăşurarea evenimentului, timpul uzitat în astfel de situaţii fiind de aproximativ 30 de minute. Amănuntele referitoare la momentul părăsirii Sectorului E vor fi comunicate la staţia de amplificare, spre finalul jocului. Din stadion, fanii români vor fi escortaţi de forţele poliţieneşti în grup, prin poarta de evacuare E, direct în Fan Zone, pentru îmbarcarea în mijloacele de transport, în vederea plecării spre România. De acolo, coloanele de autovehicule vor fi însoţite, pentru protecţie, până la locurile de grupare de la care au fost preluaţi iniţial.

Gregorian Bivolaru, arestat la Paris. Îşi obliga victimele să plătească
Gregorian Bivolaru, arestat la Paris. Îşi obliga victimele să plătească "în natură": videochat sau munci manuale. Ţinea 26 de femei în casă
”Cum e viața de nevastă de fotbalist?”. A răspuns fără să stea pe...
”Cum e viața de nevastă de fotbalist?”. A răspuns fără să stea pe gânduri
Fostul căpitan din Liga 1, dezlănțuit în stradă pentru AUR: „CINE SUNTEM NOI?”...
Fostul căpitan din Liga 1, dezlănțuit în stradă pentru AUR: „CINE SUNTEM NOI?” » S-a întors în politică și îi face jocurile lui George Simion: imagini incredibile surprinse în week-end
Irinel Columbeanu a trăit o nouă umilinţă, după ce a ajuns la mila...
Irinel Columbeanu a trăit o nouă umilinţă, după ce a ajuns la mila lui Gigi Becali
Fenomen bizar și rar pe litoralul românesc: Marea Neagră s-a retras zeci de...
Fenomen bizar și rar pe litoralul românesc: Marea Neagră s-a retras zeci de metri spre larg
Ce s-a întâmplat la priveghiul Ronei Hartner din Toulon? Sora artistei a povestit...
Ce s-a întâmplat la priveghiul Ronei Hartner din Toulon? Sora artistei a povestit cu amărăciune: Biserica era plină de…
Informația nopții despre Ovidiu Lipan Țăndărică! România e în stare de SOC
Informația nopții despre Ovidiu Lipan Țăndărică! România e în stare de SOC
Ce operații estetice are Natalia Mateuț. Trecerea timpului este ireversibilă
Ce operații estetice are Natalia Mateuț. Trecerea timpului este ireversibilă
ULTIMA ORĂ! După moartea Ronei Hartner, este din nou doliu în România. S-a...
ULTIMA ORĂ! După moartea Ronei Hartner, este din nou doliu în România. S-a stins un alt mare actor!
Cum arată Bianca Drăgușanu după ce și-a făcut 'cat eyes' chirurgical. S-a filmat...
Cum arată Bianca Drăgușanu după ce și-a făcut 'cat eyes' chirurgical. S-a filmat când medicul i-a cusut pleoapele
„Nu-i las!” Planul pus la cale de cel confundat cu unul dintre suspecții...
„Nu-i las!” Planul pus la cale de cel confundat cu unul dintre suspecții crimei de la Sibiu
Pasiunea nebună a secolului: ritualul din dormitor prin care Napoleon era cucerit total...
Pasiunea nebună a secolului: ritualul din dormitor prin care Napoleon era cucerit total de iubita lui, Josephine
Pierdere de timp și bani. De ce facem paradă pe 1 Decembrie? România,...
Pierdere de timp și bani. De ce facem paradă pe 1 Decembrie? România, depășită militar de Myanmar