News

Mesaj de suflet din partea Papei Francisc. Cu cine îi compară pe cei care au murit având grijă de bolnavii COVID-19

10.04.2020 | 22:38
Mesaj de suflet din partea Papei Francisc Cu cine ii compara pe cei care au murit avand grija de bolnavii COVID19
ADVERTISEMENT

Papa Francisc a transmis un mesaj special celor care au murit având grijă de bolnavii COVID-19, pe care i-a comparat cu ”soldaţii care şi-au dat viaţa din dragoste”.

Ce mesaj special a transmis Papa Francisc

Papa Francisc a transmis un mesaj special, vineri, către ”medicii, infirmierii, infirmierele, surorile şi preoţii” care au decedat în timp ce aveau grijă de pacienții cu coronavirus .

ADVERTISEMENT

Suveranul Pontif i-a comparat pe angajații din sănătate cu cei plecați la război, care ”au murit pe front ca soldaţii ce şi-au dat viaţa din dragoste”, informează Agerpres.

În cadrul unei intervenții avute în Vinerea Mare, Papa Francisc a declarat că bărbații și femeile ce au decedat în spitalele în care lucrau se alătură listei ”crucificaţilor istoriei”.

ADVERTISEMENT

”Mă simt apropiat de poporul lui Dumnezeu, în special de cei care suferă cel mai mult, victimele pandemiei, durerii din lume”, a spus liderul Bisericii Catolice.

Catolicii au celebrat Vinerea Mare

Suveranul Pontif a mai spus în ziua în care toți catolicii celebrează Vinerea Mare că este adâncit în contemplarea ”speranţei, care nu înlătură durerea, dar nu decepţionează”.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă Piața Sfântul Petru a fost goală în această zi sfântă pentru aproximativ 1,3 miliarde de catolici, Papa Francisc a oficiat celebrul Drum al Crucii, în format redus.

Alături de Suveranul Pontif au participat la ceremonia ce comemorează cruficicarea Mântuitorului 5 deținuți dintr-o închisoare din Padova şi un grup format din cinci medici şi infirmiere de la Vatican.

ADVERTISEMENT

Din anul 1964, Drumul Crucii în prezenţa papei s-a derulat la Vatican alături de mii de credincioşi și se face în jurul amfiteatrului roman Colosseum, somptuos iluminat cu această ocazie.

ADVERTISEMENT