News

Mesajul de condoleanțe al președintelui Klaus Iohannis după ce un alt militar român a murit la Kabul

05.09.2019 | 13:20
Mesajul de condoleante al presedintelui Klaus Iohannis dupa ce un alt militar roman a murit la Kabul
ADVERTISEMENT

Președintele României a transmis un mesaj de condoleanțe familiei militarului român care a murit în atacul de astăzi de la Kabul, cel care a vizat cartierul general al NATO. În zona unde s-a produs atacul talibanilor erau sediile NATO, CIA și al Ambasadei Spaniei din capitala afgană.

Mesaj de condoleanțe transmis de Klaus Iohannis după ce un al doilea militar român a murit la Kabul

„Îmi exprim întreaga compasiune pentru pierderea vieții militarului român, care a decedat, în această dimineaţă, în Kabul, Afganistan, în urma unui atentat terorist executat cu un dispozitiv exploziv improvizat asupra autovehiculului pe care-l conducea”, transmite Administrația Prezidențială într-un comunicat de presă.

ADVERTISEMENT

„Armata României este și va continua să fie o instituție fundamentală a națiunii noastre, care merită recunoștința și prețuirea tuturor românilor şi care-şi va face în continuare datoria, alături de aliaţii şi partenerii noştri pentru menţinerea păcii şi securităţii internaţionale”, mai transmite Președinția.

Klaus Iohannis kabul
Atacul de azi a venit la doar trei zile după cel în care un român a murit și un altul a fost rănit în capitala Afganistanului. Sursa foto: dw.com

Iohannis: „Sunt alături de familie în aceste momente dureroase”

Președintele susține că prezența militarilor români în teatrele de operațiune este dovada vie că statul român este un furnizor de securitate în cele mai defavorizate locuri ale planetei, alături de partenerii noștri militari. „Transmit condoleanțe familiei îndoliate și le sunt alături în aceste momente dureroase”, și-a încheiat Iohannis mesajul.

ADVERTISEMENT

Militarul român care a murit la Kabul este al doilea de săptămâna aceasta, după ce un alt atac, care viza Ambasada României din capitala afgană a avut loc în noaptea de luni spre marți. Ambele atentate au fost revendicate de rebelii talibani. Aceștia profită de retragerea NATO din Afganistan și atacă principalele punctele de infrastructură importantă și sediile unde sunt concentrate majoritatea cercurilor diplomatice.