News

Mesajul lui Iohannis pentru românii din Diaspora: ”Ultimele luni au pus lumea la grea încercare. Românii s-au comportat exemplar”

31.05.2020 | 12:18
Mesajul lui Iohannis pentru romanii din Diaspora Ultimele luni au pus lumea la grea incercare Romanii sau comportat exemplar
Klaus Iohannis va face o vizită la unitățile Covid din Capitală. Foto: Inquam Photos - George Călin
ADVERTISEMENT

Președintele Klaus Iohannis a dat publicității un mesaj pentru românii de peste hotare, cu ocazia Zilei Românilor de Pretutindeni, care se celebrează în ultima duminică a lunii mai. În mesajul său, președintele îi felicită pe aceștia pentru modul în care s-au comportat în perioada pandemiei de coronavirus.

Promisiuni pentru românii din Diaspora

Ultimele luni au pus o lume întreagă la grea încercare, dar oriunde s-au aflat, cei mai mulți dintre români s-au comportat în mod exemplar. Responsabilitatea fiecăruia şi solidaritatea tuturor ne-au ajutat pe toți să trecem mai ușor prin această pandemie”, se arată în mesajul președintelui.

ADVERTISEMENT

Klaus Iohannis le-a mulțumit pentru înțelegerea arătată față de apelurile făcute de autoritățile române și a dat asigurări că cei care s-au întors acasă în ultimele luni vor avea ocazia să-și valorifice experiența acumulată în caddrul programului de reconstrucție economică ce va fi elaborat de Guvern.

Mulți dintre dumneavoastră v-ați întors acasă cu un bagaj important de cunoștințe și experiențe dobândite în străinătate, pe care sunteți gata să le puneți în slujba României. Prin măsurile și politicile publice cuprinse în programul de reconstrucție economică, acest capital prețios pe care îl reprezentați fiecare dintre dumneavoastră va putea să fie valorificat pentru dezvoltarea țării noastre”, a promis Iohannis.

ADVERTISEMENT

Este nevoie de toți românii, de „aici” și de „acolo”, din țară și din străinătate, pentru a construi împreună România prosperă și sigură pe care ne-o dorim. La mulți ani, dragi români de pretutindeni!”, se mai arată în mesajul prezidențial.