News

Mesajul neobișnuit al lui Rareș Bogdan după ce Augustin Lazăr a ieșit la pensie

20.04.2019 | 15:22
Mesajul neobisnuit al lui Rares Bogdan dupa ce Augustin Lazar a iesit la pensie

Procurorul General al României, Augustin Lazăr, a plecat din magistratură, după ce președintele Klaus Iohannis i-a semnat decretul de pensionare. Fostul om de televiziune Rareș Bogdan, actual candidat la alegerile europarlamentare pe lista PNL, a venit cu o reacție stranie, după plecarea lui Lazăr din funcție.

Mesaj ciudat al lui Rareș Bogdan despre ieșirea lui Augustin Lazăr din magistratură

„Vreau să salut cu toată deschiderea şi din tot sufletul decizia preşedintelui României de astăzi, (…) – eu am o chestiune subiectivă legată de bunicii mei – şi să salut din tot sufletul decizia preşedintelui României, Klaus Iohannis, care a semnat decretul privind eliberarea din funcţia de procuror a lui Augustin Lazăr.

A luat o decizie extrem de înţeleaptă şi cred că faptul că de la 27 aprilie mandatul domnului Lazăr se va încheia şi acesta va ieşi la pensie e o decizie pe care preşedintele a luat-o după cântărirea tuturor informaţiilor şi cu raţiune şi cu echilibrul care îl caracterizează”, a declarat Rareş Bogdan.

Mesaj Rares Bogdan despre Augustin Lazar
Rares Bogdan i-a transmis un mesaj președintelui Klaus Iohannis despre plecarea lui Augustin Lazar

Augustin Lazăr are cea mai mare pensie din România

Augustin Lazăr și-a depus inițial candidatura pentru un nou mandat de procuror șef al Parchetului general, însă acesta a fost respins de ministrul Justiției, Tudorel Toader, la interviu. Mai mult, în atenția publicului au apărut mai mulți foști deținuți politici care au susținut că Augustin Lazăr i-a ținut în închisorile comuniste mult peste termenul pentru care fusese trimiși în penitenciare.

Fostul pocuror General a respins toate acuzațiile care i-au fost aduse. Doi dintre dizidenții politici au mers și la Cotroceni, din partea PSD. Președintele Klaus Iohannis le-a ascultat poveștile în timpul consultărilor cu principalele partide politice pe tema referendumului.

După întreg scandalul cu Augustin Lazăr, opinia publică a fost șocată să afle că acesta și-a depus dosarul de pensionare, care a fost aprobat pe repede-nainte de către Consiliul Superior al Magistraturii, apoi de către președintele Klaus Iohannis. În plus, se pare că Augustin Lazăr va fi acum cel mai bogat pensionar din România, cu o pensie lunară de 27 de mii de lei.