News

Mesajul Patriarhului Daniel de Paște: “Să nu îi uităm pe românii aflați printre străini”

26.04.2019 | 13:22
Patriarhul Daniel, mesaj important cu înainte de Duminica Femeilor Mironosițe

Patriarhul Daniel a lăsat un mesaj pentru românii aflați peste hotare pentru sărbătorile de Paște. Acesta se solicită românilor să nu uite de frații lor care se află în perioada aceasta sfântă departe de familii și de casă. Patriarhul Daniel a mai arătat în cele scrise și că sărbătoarea Sfintelor Paști este sărbătoarea luminii, adică a sensului vieții unui om și al Universului.

Patriarhul Daniel, mesaj de Paște pentru români

Patriarhul Daniel a considerat ca în mesajul românilor pentru sărbătoarea luminată de Paști care se apropie cu pași repezi să le amintească acestora de frații lor care sunt printre străini. Acesta a fost o reamintire a aprecierii oamenilor de lângă și a dorului resimțit în unele familii destrămate de depărtare. Din păcate, prea mulți români au ales să trăiască peste hotare, departe de copii, soții sau părinți.

“Sărbătoarea Învierii Domnului sau Sărbătoarea Sfintelor Paşti este sărbătoarea biruinţei lui Hristos asupra păcatului, asupra iadului şi asupra morţii. Învierea lui Hristos nu este revenirea la viaţa pământească, trecătoare, amestecată cu moartea, ci este trecerea la o viaţă nouă, la o viaţă cerească, veşnică. Învierea lui Hristos este temelia şi începutul învierii tuturor oamenilor, la sfârşitul veacurilor. De aceea, Sfântul Apostol Pavel spune că precum în Adam toţi mor, aşa în Hristos, toţi vor învia”, a transmis Patriarhul Daniel.

Patriarhul Daniel a transmis un mesaj românilor de sărbătorile pascale
Patriarhul Daniel a transmis un mesaj românilor de sărbătorile pascale

“Să aducem oamenilor aflaţi în nevoi pace şi bucurie, prin cuvinte frumoase

“Întrucât omul nu a fost făcut pentru a rămâne în mormânt, ci pentru a urca la cer, iar universul actual, trecător, se va preface în cel nou şi în pământ nou. Întrucât Sărbătoarea Sfintelor Paşti este şi sărbătoarea păcii şi a bucuriei, ea ne cheamă să aducem oamenilor aflaţi în nevoi pace şi bucurie, prin cuvinte frumoase şi prin fapte bune.

Totodată, să nu-i uităm pe fraţii noştri, românii aflaţi printre străini. Cu prilejul sărbătorii Sfintelui Paşti, vă dorim tuturor pace şi bucurie, sănătate şi mântuire, împreună cu salutul pascal Hristos a Înviat!”, a mai spus Patriarhul Daniel.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri