Fotbal international

Messi, out din lotul Barcelonei la International Champions Cup! Ce alte vedete lipsesc

27.07.2018 | 08:52
Messi out din lotul Barcelonei la International Champions Cup Ce alte vedete lipsesc

Argentinianul Lionel Messi este out din lotul Barcelonei la International Champions Cup! Antrenorul catalanilor, Ernesto Valverde, a luat această decizie, de a-l menaja pe cel mai bun jucător din lot, deşi Argentina a plecat relativ devreme acasă de la turneul final al Campionatului Mondial din Rusia, încă din optimi, după epicul meci cu Franţa, scor 4-3 pentru viitorii campioni ai lumii. Valverde a preferat să aibă la începutul sezonului oficial un Messi refăcut şi psihic şi fizic, decât să îl uzeze, inutil, în turneul pe care trupa blau-grana îl va începe marţi peste Ocean.

Barcelona va juca trei partide pe pământ american, toate în cadrul acestei competiţii create special de UEFA în perioada de pregătire sub denumirea de International Champions Cup, pentru cluburile de top, scopul fiind, evident, o reţetă de marketing şi televizări extrem de rentabilă atât pentru organizatori cât şi pentru echipele participante. În cadrul acestei competiţii catalanii vor juca trei partide în decurs de zece zile.

Messi, out din lotul Barcelonei la International Champions Cup! Valverde îl vrea refăcut complet pentru noul sezon

Vor debuta pe data de 29 iulie, în compania lui Tottenham, pe stadionul unde România a obţinut două mari succese la World Cup 1994, în faţa Columbiei şi Argentinei, adică pe Rose Bowl din Pasadena. Apoi, pe 1 august, în Texas vor juca împotriva lui AS Roma, iar ultimul meci va avea loc pe 5 august, adversară fiindu-i o altă grupare italiană, AC Milan, pe stadionul din Santa Clara.

Messi, out din lotul Barcelonei la International Champions Cup Vor fi prezenţi noii achizionaţi, printre care şi francezul Lenglet, foto
Messi, out din lotul Barcelonei la International Champions Cup Vor fi prezenţi noii achizionaţi

Cu acest joc se va încheia participarea la International Champions Cup, următoarele meciuri, până la startul noului sezon, 18 august, pe Nou Camp, cu Alaves fiind Supercupa Spaniei, cu FC Sevilla, pe 12 august, la Tanger, în Maroc şi cu Boca Juniors, pe 15 august, în cadrul tradţionalului trofeu Juan Gamper. Intenţia lui Ernesto Valverde este ca în cadrul celor trei meciuri din SUA să vadă la lucru în special noile achiziţii, adică fundaşul francez Clement Lenglet şi mijlocaşii brazilieni Arthur şi Malcom, ultimul suflat Romei, pentru 41 milioane euro.

Doar portarul ter Stegen din unsprezecele de bază al campioanei Spaniei

Însă, Lionel Messi nu va fi singura absenţă importantă din lotul campioanei Primerei Division în turneul de peste Ocean. Ernesto Valverde încearcă să facă totul pentru a avea piesele cheie în perfectă stare la startul noului sezon şi, prin urmare, a decis să mai lase în vacanţă câteva nume grele dintre titulari. Este vorba de charismaticul fundaş central Gerard Pique, unul dintre căpitanii echipei, Sergio Busquets,  principalul om de gol, uruguayanul Luis Suarez, precum şi croatul Ivan Rakitic, brazilianul Coutinho, columbianul Yerry Mina şi francezul Ousmane Dembele, singurul campion mondial de pe Nou Camp.

În lotul de 29 se regăsesc nu mai puţin de 13 jucători de la filiala B a clubului catalan, precum şi Munir şi Rafinha, jucători împrumutaţi sezonul trecut şi reveniţi acum. Singurul nume cu adevărat greu de pe listă este portarul german Marc ter Stegen, iar dintre atacanţii din sezonul precedent îl avem numai pe Paco Alcacer, ceilalţi provenind din rândul celor chemaţi de echipa de tineret.