Fotbal international

Mesut Ozil se retrage de la naţionala Germaniei! “Rasism şi lipsă de respect”

22.07.2018 | 21:50
Mesut Ozil se retrage din naționala Germaniei. E deranjat de atitudinea federaţiei

Mesut Ozil a decis să se retragă de la naţionala Germaniei, după ce a fost unul dintre jucătorii cei mai aspru criticaţi atât înaintea cât şi după turneul final al Campionatului Mondial din Rusia, competiţie la care Germania a fost imensa dezamăgire. Campionii mondiali din 2014 au părăsit Mondialul încă din faza grupelor, situaţie nemaintâlnită în istoria participărilor la turneele finale de CM, după ce au pierdut cu Mexic şi Coreea de Sud şi au câştigat, norocos, în ultima secundă, în faţa Suediei.

Ozil fusese luat la ţintă încă înainte de turneul final, pentru o fotografie făcută împreună cu Gundogan, alt jucător german de origine turcă, alături de controversatul şef al statului turc, Recep Erdogan. Ozil a explicat acea fotografie, nu ca pe una cu direcţie politică, doar prin faptul că are două inimi, una turcă şi alta germană. Însă nu a reuşit să convingă pe cei care au continuat să îl conteste.

Mesut Ozil se retrage de la naţionala Germaniei! A fost profund marcat de atitudinea conducerii federaţiei

După Mondial Ozil a fost unul dintre cei mai intens atacaţi jucători ai lui Joachim Lowşi tatăl său a declarat că dacă ar fi în locul fiului şi-ar anunţa retragerea. Ceea ce duminică a devenit realitate, jucătorul lui Arsenal făcând anunţul oficial pe contul său de Twitter. “Tratamentul la care am fost supus de federaţia germană m-a determinat să nu mai doresc să îmbrac tricoul acestei echipe naţionale. Atâta timp cât există un evident rasism şi o lipsă de respect, nu pot lua altă decizie decât aceea de a mă retrage”.

Mesut Ozil se retrage din naționala Germaniei. A fost atacat şi de fani şi tatăl l-a sfătuit să se retragă
Mesut Ozil se retrage din naționala Germaniei. A fost atacat şi de fani
Tags: