News

Metrorex, anunţ de ULTIMĂ ORĂ! Ce se întâmplă cu magistrala Eroilor – Piaţa Iancului

01.07.2019 | 20:04
Metrorex anunt de ULTIMA ORA Ce se intampla cu magistrala Eroilor  Piata Iancului

Compania Metrorex a făcut un anunț de ultimă oră legat de magistrala Eroilor – Piaţa Iancului! Compania ne informează că a fost publicat în SICAP anunţul de participare pentru atribuirea contractului de achiziţie sectorială pentru servicii de proiectare şi asistenţă tehnică aferent Magistralei 5 de metrou, Drumul Taberei – Pantelimon, secţiunea secţiunea Eroilor (PS Operă) – Piaţa Iancului.

Anunț de ultimă oră de la Metrorex despre magistrala Eroilor – Piaţa Iancului

Pentru atribuirea contractului “Servicii de proiectare şi asistenţă tehnică”, se va aplica procedura de licitaţie restrânsă. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este data de 05.08.2019, ora 15.00. Durata estimată pentru executarea contractului este de 60 de luni de la data atribuirii acestuia.

Proiectul este finanţat din fonduri externe nerambursabile în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014 – 2020, iar valoarea estimată a obiectivului de investiţii fără TVA este de 70.000.000 lei. Secţiunea Eroilor – Piaţa Iancului aferentă Magistralei 5 de metrou va avea 4,5 kilometri şi 6 staţii respectiv Haşdeu, Cişmigiu, Universitate, Calea Moşilor, Traian, Piaţa Iancului.

Anunt Metrorex despre magistrala Eroilor - Piaţa Iancului
Anunt Metrorex despre magistrala Eroilor – Piaţa Iancului

Pierderi uriașe anunțate de Metrorex

Compania Metrorex a încheiat anul 2018 cu pierderi de aproape 194 de milioane de lei, iar situația se înrăutățește și pentru anul în curs, când sunt prognozate pierderi și mai mari, în jur de 304,7 milioane de lei! Datele au fost făcute publice de Ministerul Transporturilor, acţionarul majoritar al societăţii, care a publicat proiectul de venituri și cheltuieli al companiei. Lucrările la noua magistrală trage bugetul în jos!

”Societatea încheie exerciţiul financiar al anului 2018 cu o pierdere în valoare de 193,92 milioane lei, din care 188,35 milioane lei reprezintă cheltuieli de judecată definitive în cadrul obiectivului Magistrala V, Secţiunea Râul Doamnei – Haşdeu”, arată proiectul de act normativ.

De asemenea, Metrorex şi-a bugetat pentru acest an venituri totale de 1,991 miliarde lei, la cheltuieli totale de 2,295 miliarde lei. ”Societatea prezintă un buget de venituri şi cheltuieli pe anul 2019 dezechilibrat, subvenţia alocată (375,3 milioane lei) reprezentând 55% din necesarul fundamentat (680 milioane lei), fapt ce conduce la o neacoperire a cheltuielilor privind activitatea curentă a metroului de 304,7 milioane lei”, se mai menţionează în proiect.

Tags: