Sporturi

Mihaela Buzărnescu, criză de nervi la Lausanne. A pierdut un meci halucinant după 6-1, 5-2. A început să înjure pe teren

18.07.2019 | 15:22
Mihaela Buzarnescu criza de nervi la Lausanne A pierdut un meci halucinant dupa 61 52 A inceput sa injure pe teren

Mihaela Buzărnescu a refuzat invitaţia Federaţiei Române de tenis de a lua parte la turneul WTA BRD Bucharest Open, aşa cum au răspuns pozitiv celelalte jucătoare românce, evident cu excepţia Simonei Halep, câştigătoare la Wimbledon. A ales să participe la un turneu de aceeaşi categorie în Elveţia, la Lausanne, unde a fost desemnată cap de serie numărul 4.

Mihaela Buzărnescu, criză de nervi la Lausanne. A început să înjure după setul doi

În optimi de finală Mihaela Buzărnescu a avut-o ca adversară pe franţuzoaica Fiona Ferro, locul 98 mondial, românca fiind actualmente pe poziţia a 55-a. Şi totul părea a merge în favoarea Mihaelei Buzărnescu, primul set câştigat cu 6-1 şi scor 5-2 în actul secund în favoarea ei. Din acel moment parcă pe teren a apărut o altă Mihaelă. Lentă, cu o grămadă de execuţii simple ratate, inclusiv duble greşeli.

S-a ajuns într-un tie-break în care Buzărnescu a fost spectatoare și situația la seturi a devenit 1-1. Faptul că a ratat atât de mult și că practic prin numeroasele ei greșeli neforțate a întors soarta jocului a creat multă nervozitate româncei. Care, noroc pentru spectatorii necunoscători ai limbii române, a început un un potop de înjurături, repertoriul fiind foarte variat, la adresa sa.

Mihaela Buzărnescu a pierdut meciul cu Fiona Ferro de la scorul de 1-0 la seturi și 5-2 pentru ea în actul secund

Buzărnescu a pierdut meciul de la 1-0 la seturi și 5-2 în setul secund!

Preocupată mai mult să se autoflageleze verbal la fiecare greșeală Mihaela Buzărnescu a continuat să comită o sumedenie de erori neforțate și să rămână la fel de lentă în mișcare la execuțiile adversarei, care și ea s-a mirat de pasivitatea româncei la mingii la care aceasta ar fi putut ajunge cu puțin efort. Spre final Buzărnescu a intrat în clinci și cu arbitrul de scaun, care s-a deplasat să vadă dacă a fost out sau nu și după ce a constatat că fusese out lovitura Mihaelei a poftit-o ferm să înceteze cu protestele și să își reia locul în teren, pentru a nu risca o sancțiune.

Meciul s-a terminat cum era de așteptat după jocul slab al lui Buzărnescu, la ani lumină de prestațiile ei din sezonul trecut, până la grava accidentare dinainte de US Open, românca având break la 4-3, dar pierzând imediat pe propriul serviciu, lucru care l-a repetat și la 6-5 pentru Ferro, care astfel a câștigat setul decisiv și prezența în sferturi.