Sporturi

Mihaela Buzărnescu, elogiată în presa internaţională după calificarea în finală la San Jose: “Românca şi-a continuat parcursul miraculos!”

05.08.2018 | 16:17
Mihaela Buzarnescu elogiata in presa internationala dupa calificarea in finala la San Jose Romanca sia continuat parcursul miraculos

Mihaela Buzărnescu, elogiată în presa internaţională după calificarea în finală la San Jose. Mihaela Buzărnescu a atras atenţia asupra ei în presa internaţională după succesul de la San Jose.

Mihaela Buzărnescu a impresionat şi a atras atenţia în presa înternaţională. Presa internaţională a analizat şi ea prestaţia Mihaelei Buzărnescu din semifinala WTA de la San Jose, acolo unde sportiva noastră a obţinut o importantă victorie în faţa numărului 15 în lume, Elise Mertens din Belgia.

Mihaela Buzărnescu s-a calificat în finala de la San Jose după ce a reuşit să o învingă pe Elise Mertens, scor 4-6, 6-3, 6-1, la capătul unei partide care a durat două ore şi 19 minute. Este cea mai bună performanţă din cariera jucătoarei care este clasată a doua între românce, după Simona Halep.

Mihaela Buzărnescu, elogiată în presa internaţională după calificarea în finală la San Jose

Site-ul oficial al WTA relatează: “Într-o revanșă a finalei de la Hobart de la începutul acestui an, Buzărnescu a trebuit să întoarca de la 0-1 la seturi pentru a merge în a treia finală WTA a sezonului. Românca a avut un set secund de mare forță, reușind 4 puncte la rând pentru a ajunge la 4-1. Victoria o duce în prima ei finală de turneu Premier și o poate propulsa în premieră între primele 20 de sportive ale lumii, dacă va câștiga trofeul”.

Tennis Now a scris și despre adversara româncei, Maria Sakkari (locul 49 WTA, 23 de ani): “Grecoaica este prima jucătoare din țara elenă care atinge o finală WTA după Eleni Danilidou la Hobart în 2008. Buzărnescu și-a continuat la San Jose parcursul miraculos din ultimul an, luându-și revanșa după finala pierdută la Hobart în fața lui Mertens. 34 de victorii are în acest an Buzărnescu, românca fiind în urmă cu 12 luni clasată pe 147. Sakkari are 23 de ani și a trebuit să treacă și ea de un meci greu în semifinale, 2-1 cu Collins”.

Mihaela Buzărnescu, în finala de la San Jose. Prima reacţie

Întrebată după victoria superbă contra lui Mertens despre parcursul grozav din 2018, Mihaela a punctat: E karma, nu? Sper să fie. E vremea răzbunării pentru toate acele suferinţe pe care le-am îndurat în ultimii ani. Toate acele operaţii. E fantastic că am reuşit să nu mă predau, că am mers mai departe şi am crezut în mine şi în posibilitatea de a reveni. După toate problemele pe care le-am avut, e un vis devenit realitate să fiu la acest nivel“.

Dacă va câştiga turneul de la San Jose va obţine 136.695 de dolari şi 470 de puncte în clasamentul WTA. Iar dacă va pierde finala, românca va primi 72.835 de dolari şi 305 puncte. Prin accederea în ultimul act, Miki şi-a asigurat o ascensiune de patru locuri în ierarhia WTA, până pe locul 21, chiar peste rusoaica Maria Şarapova.

Mihaela Buzărnescu – Maria Sakkari în finala de la San Jose

În finala turneului de la San Jose, Mihaela Buzărnescu o va întâlni pe sportiva Maria Sakkari din Grecia, locul 49 WTA, care a trecut cu scorul de 3-6, 7-5, 6-2, după două ore și 14 minute, de sportiva americană Danielle Rose Collins, poziția 42 în ierarhia mondială. Sakkari a avut o revenire de senzație de la 3-6, 1-4 și s-a calificat în premieră în finala unui turneu WTA. De altfel, sportiva din Grecia a fost condusă în decisiv cu 2-0, dar apoi a câștigat șase ghemuri la rând.

Mihaela Buzărnescu, în vârstă de 30 de ani, și Maria Sakkari, în vârstă de 23 de ani, nu s-a mai întâlnit până acum în carieră. De altfel, la finala de la San Jose, care se va disputa în noaptea de duminică spre luni, se va înregistra o premieră, oricare jucătoare se va impune va obține primul titlu din carieră.