Sporturi

Mihaela Buzărnescu, în sferturi la dublu la San Jose! Când şi cu cine va juca la simplu

31.07.2018 | 14:43
Mihaela Buzarnescu in sferturi la dublu la San Jose Cand si cu cine va juca la simplu

Mihaela Buzărnescu, în sferturi la dublu la San Jose! Când şi cu cine va juca la simplu. Mihaela Buzărnescu a intrat din nou în febra competiţiilor.

Mihaela Buzărnescu a obţinut calificarea în sferturi la dublu la San Jose. Perechea Mihaela Buzărnescu/Heather Watson (România/Marea Britanie) s-a calificat, luni, în sferturile de finală ale turneului de categorie Premier de la San Jose (SUA). Buzărnescu şi Watson, cap de serie numărul 2, au învins, cu scorul de 6-3, 6-3, cuplul Tamara Culibrk / Sybille Gauvain (SUA/Franţa), beneficiar al unui wild card. Cele două sportive au şanse reale la marele trofeu la turneul din California.

În faza următoare, învingătoarele vor evolua cu perechea Johanna Konta/Shuai Zhang (Marea Britanie/China). Calificarea în sferturi este recompensată la San Jose cu un premiu total de 6.365 de dolari şi cu 100 de puncte WTA. Buzărnescu, locul 24 WTA şi cap de serie numărul 5, este pe tabloul principal şi la simplu.

Mihaela Buzărnescu, în sferturi la dublu la San Jose! Când şi cu cine va juca la simplu

„Vacanţa”, dacă poate fi numită aşa, săptămâna în care Mihaela nu a evoluat la niciun turneu, a luat sfârşit, iar de luni, 30 iulie, Miki va evolua în cadrul turneului de la San Jose, o întrecere puternică, pe al cărei tablou principal se regăsesc jucătoare precum Serena Williams, Garbine Muguruza, Venus Williams sau Maria Şarapova.

În turul inaugural, Mihaela, cap de serie numărul 5, o va întâlni pe Saschia Vickery, locul 73 WTA, din SUA. Aceasta va fi prima confruntare dintre cele două jucătoare. Miki va evolua marţi, de la ora 23:00 (ora Romaniei), în primul tur al turneului de la San Jose (SUA), în proba de simplu.

Programul competiţional al Mihaelei Buzărnescu

De pe 6 august, semifinalista de la Bucureşti va ajunge în Canada, urmând să evolueze în cadrul turneului Rogers Cup de la Montreal, iar mai apoi la Cincinnati, începând cu 13 august. Ultimul turneu din calendarul oficial stabilit este cel de la New Haven (19-25 august). Mai apoi, Mihaela Buzărnescu va aborda ultimul turneu de Grand Slam al anului, US Open, unde va fi cu sigurnaţă cap de serie prin prisma locului bun pe care-l ocupă în ierarhia mondială, actualmente 24.

Mihaela Buzărnescu, care a mărturisit de curând că s-a gândit să renunţe la tenis, este una dintre sportivele cu cele mai multe turnee jucate anul acesta, iar reprezentanta noastră va menţine în continuare ritmul alert în ceea ce priveşte programul competiţional. Mihaela Buzărnescu nu va avea la dispoziţie nicio săptămână liberă conform programului său competiţional.

Mihaela Buzărnescu, program infernal în circuit

Anul acesta, Mihaela a fost prezentă până acum la 20 de turnee, dublu faţă de Simona Halep, liderul mondial din WTA, care a mers la numai 10 competiţii. Ca o comparaţie, iată top 20 WTA şi numărul de turnee la care au participat starurile din tenisul mondial feminin:

  1. Simona Halep – 10 turnee
  2. Caroline Wozniacki – 12 turnee
  3. Sloane Stephens – 11 turnee
  4. Angelique Kerber – 12 turnee
  5. Elina Svitolina – 12 turnee
  6. Caroline Garcia – 14 turnee
  7. Garbine Muguruza – 14 turnee
  8. Petra Kvitova – 14 turnee
  9. Karolina Pliskova – 13 turnee
  10. Julia Goerges – 15 turnee
  11. Jelena Ostapenko – 14 turnee
  12. Madison Keys – 11 turnee
  13. Daria Kasatkina – 18 turnee
  14. Venus Williams – 8 turnee
  15. Elise Mertens – 14 turnee
  16. Ashleigh Barty – 14 turnee
  17. Naomi Osaka – 14 turnee
  18. Kiki Bertens – 16 turnee
  19. Coco Vandeweghe – 11 turnee
  20. Anastasija Sevastova – 16 turnee