Sporturi

Mihaela Buzărnescu s-a calificat în semifinale la San Jose! Câte locuri poate urca

04.08.2018 | 00:50
Mihaela Buzarnescu sa calificat in semifinale la San Jose Cate locuri poate urca

Mihaela Buzărnescu s-a calificat în semifinale la San Jose după ce a reușit să treacă de Ajla Tomljanovic, din Australia, locul 65 WTA, scor 6-1, 7-5. O va înfrunta pe învingătoarea dintre Johanna Konta și Elise Mertens pentru accederea în cea de-a treia finală WTA din acest an pentru ea, după cele de la Hobart și Praga. Partida a fost una la discreția româncei, care a reușit să etaleze o atitudine mai optimistă.

Mihaela a obținut locul în careul de ași la turneul din California după un meci care a durat o oră și 27 de minute și pe care l-a controlat aproape în totalitate. Primul set a fost unul la discreția româncei, scor 6-1. Așa părea că vor merge lucrurile și în setul doi, până la o cădere neașteptată a Mihaelei Buzărnescu. A pierdut patru game-uri la rând și s-a văzut condusă, 3-5.

Mihaela Buzărnescu s-a calificat în semifinale la San Jose. Adversara se alege dintre Konta și Mertens

Românca a reușit să își controleze emoțiile și, după ce a a și salvat două mingi de set, a reușit să întoarcă scorul. A luat, la rândul ei, patru game-uri consecutive și astfel și-a asigurat victoria. Acest succes nu o ajută pe Mihaela Buzărnescu să mai urce în clasamentul WTA. Rămâne pe 24, dar o calificare în finala competiției ar fi suficientă pentru a o trimite pe 21, peste Maria Șarapova. Apoi, un eventual succes în ultimul act ar însemna chiar o ascensiune până pe 20 WTA.

Buzărnescu, în penultimul act la San Jose. Pentru Mihaela Buzărnescu, victoria în fața australiencei Alja Tomljanovic este cea de-a 36 din 2018, cu doar una mai puțin decât a obținut Simona Halep în același interval. Miki este una dintre jucătoarele cele mai active din circuit. A jucat cel mai mare număr de turnee și chiar a anunțat că intenționează să își păstreze aceeași strategie și pentru viitor.

Mihaela Buzărnescu s-a calificat în semifinale la San Jose!
Mihaela Buzărnescu nu a mai avut căderi emoționale, ca în primele două meciuri. A părut mereu sigură pe ea în drumul spre semifinale.

Buzărnescu, după accederea în semifinale: “Vreau să joc, joc, joc”

“Am început foarte bine partida de astăzi, dar treptat lucrurile au început să se schimbe. Mă bucur că am reușit să apăr acele mingi de set, atitudinea mea a fost mai bună. Când mă gândesc că nu a trecut mult timp de când mă gândeam la retragere, mi se pare foarte ciudat. Acum vreau să mă bucur de fiecare meci, atâta timp cât sunt sănătoasă. Planul meu pentru următoarea perioadă este simplu. Să joc, joc, joc”, a declarat Mihaela Buzărnescu.

Mihaela Buzărnescu s-a calificat în semifinale la San Jose. Prestațiile excelente din California îi dau perspective mai bune Mihaelei Buzărnescu și în lupta pentru un loc la Turneul Campioanelor din acest an, chiar dacă mai are mult de tras. Cu victoria de astăzi, Miki va trece sigur pe locul 17, depășind-o pe Serena Williams. Calificarea în finala turneului din SUA ar ajuta-o pe româncă să ajungă pe locul 15 WTA Race. Dacă va continua evoluțiile bune, ar putea intra în top 10 fără probleme după US Open Series.