News

Olguţa Vasilescu, înlocuită de Mihai Fifor. Ce a decis PSD

05.06.2019 | 17:25
Olguta Vasilescu inlocuita de Mihai Fifor Ce a decis PSD

Lia Olguța Vasilescu a fost mazilită de la conducerea Partidului Social Democrat, după rezultatul slab din alegerile europarlamentare din 26 mai și după condamnarea suferită de președintele PSD, Liviu Dragnea. Fostul primar al Craiovei, considerată un apropiat al lui Dragnea, a pierdut funcția de purtător de cuvânt al partidului pe care a ocupat-o în perioadei campaniei pentru europarlamentare. În locul său va fi numit fostul ministru Mihai Fifor.

Olguța Vasilescu, înlocuită cu Mihai Fifor în funcția ocupată la  PSD

Biroul Politic Național (BPN) al PSD a fost cel care a luat decizia ca Olguța Vasilescu să fie înlocuită cu Mihai Fifor. Fifor a fost ministru al Apărării Naționale între septembrie 2017 și noiembrie 2018, în timpul guvernărilor lui Mihai Tudose și a lui Viorica Dăncilă. Între numirile celor doi premieri, Mihai Fifor a fost premier interimar al României. Mihai Fifor mai deține și funcția de președinte la Consiliului Național al PSD.

Interesant este că Mihai Fifor a fost unul dintre membrii PSD testați de social-democrați pentru alegerile prezidențiale de la sfârșitul anului 2019. Fifor a fost cel mai apreciat dintre nominalizați, ceilalți fiind Gabriela Firea, Titus Corlățean și Eugen Teodorovici. Cu toate acestea, deputatul PSD a fost trecut într-un con de umbra după ce mandatul său ca ministru a fost încheiat și ar avea șanse minime în fața lui Klaus Iohannis.

Mihai Fifor îi va lua locul ca purtător de cuvânt în cadrul PSD fostului ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu *foto: hepta.ro
Mihai Fifor îi va lua locul ca purtător de cuvânt în cadrul PSD fostului ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu *foto: hepta.ro

Lia Olguța Vasilescu, ironii dure după ce a pierdut alegerile europarlamentare

După ce a auzit de rezultatul covârșitor de la europarlamentare, Fostul ministru al Municii Lia Olguța Vasilescu a declarat: „Neașteptat, neașteptat, dar, pe o prezență atât de mare la vot, foarte posibil. Dacă ne uităm în numărul de voturi pe care PSD îl va avea după numărare, raportându-ne exact la scorul care este dat de aceste sondaje de opinie, rezultă un număr mai mare de voturi față de data trecută, dar, pe o participare foarte mare la vot, așa a dorit electoratul, așa s-a întâmplat”. Vasilescu a cerut opoziției să dea jos guvernul Dăncilă, pentru ca PNL să facă prăpăd, în timp ce ea va mânca „popcorn”.