Boateng, către colegi: “Alergaţi pînă vomitaţi!”

Mijlocaşul Kevin-Prince Boateng (26 de ani) s-a transferat vineri de la AC Milan la Schalke (pentru 12 milioane de euro), iar a doua zi era deja liderul echipei, pe teren, contribuind la prima...
02.09.2013 | 00:10
Boateng catre colegi Alergati pina vomitati

Mijlocaşul Kevin-Prince Boateng (26 de ani) s-a transferat vineri de la AC Milan la Schalke (pentru 12 milioane de euro), iar a doua zi era deja liderul echipei, pe teren, contribuind la prima victorie a noii sale echipe în acest campionat, 2-0 cu Bayer Leverkusen. “Discursul meu motivaţional pentru băieţi a fost foarte simplu. Le-am spus doar atît: trebuie să alergaţi pînă vomitaţi! Doar aşa se cîştigă meciurile”, a declarat germano-ghanezul, după jocul în care a fost înlocuit cu şase minute înainte de final.

Antrenorul Jens Keller s-a bucurat atît de mult de sosirile internaţionalilor Kevin-Prince Boateng şi Dennis Aogo (împrumutat un an de la Hamburger SV), încît i-a trims pe ambii din primul minut pe teren, deşi abia ajunseseră la Gelsenkirchen de cîteva zeci de ore. Asta a implicat cîteva schimbări în echipa care a început dezastruos campionatul, dar care a reuşit să treacă de PAOK Salonic în play-off-ul Ligii Campionilor, pentru a ajunge cu Steaua, cu Chelsea şi cu FC Basel în grupă. Dacă intrarea lui Aogo (26 de ani) era oricum necesară pentru că fundaşul stînga Fuchs era suspendat, sosirea lui Boateng l-a trimis pe Draxler (19 ani) în stînga liniei de trei mijlocaşi ofensivi. Ghanezul a alergat, a şutat la poartă, şi-a impulsionat colegii, iar “minerii” şi-au regăsit suflul.

În 84 de minute jucate, cifrele lui Boateng sînt următoarele: 49 de atingeri ale balonului, patru şuturi spre poartă, două pase utile pentru şuturile coechipierilor, 27 de dueluri (41 la sută cîştigate), 10,5 kilometri alergaţi, 22 de sprinturi, 32,5 km/h viteză maximă atinsă, niciun fault făcut, două faulturi suferite.

Practic, meciul a fost decis însă de peruanul Jefferson Farfan (28 de ani), un alt jucător care ar putea pune în pericol defensiva Stelei. Lovitură liberă din care a rezultat primul gol (marcat de Hoger), penalty scos şi transformat tot de el. Farfan a jucat împotriva Stelei şi la Cluj-Napoca, în septembrie 2011, în grupele Ligii Europa (scor 0-0), dar nu a făcut parte din lot şi la revanşa castigată de nemţi cu 2-1.

 

Primul adversar al Stelei în grupa E din Liga Campionilor, Schalke 04, dă semne de revenire cu 19 zile înaintea duelului direct. Cu noua achiziţie, Kevin Prince Boateng, titular, „minerii” au reuşit prima victorie din noul sezon de Bundesliga, 2-0 în faţa celor de la Bayer Leverkusen. Hoger a deschis scorul în minutul 30, după o lovitură liberă executată de Farfan. Acesta din urmă a înscris al doilea gol, în minutul 83, din penalty, după ce tot el a fost faultat.  După patru etape, Schalke 04 a urcat pe locul al 13-lea, cu patru puncte. În tribune au luat loc antrenorul Stelei, Laurenţiu Rechecampf, şi managerul Mihai Stoica.

Echipele de start:

FC SCHALKE 04: Hildebrand – Uchida, Matip, Santana, Aogo – Neustadter, Hoger (Jones 78) – Farfan (Goretzka 88), Prince Boateng (Clemens 84), Draxler – Szalai. Antrenor: Jens Keller. 

Rezerve: Unnerstall, Hoogland, Barnetta, Goretzka, M. Meyer.

Absenţi: Fuchs, Howedes (suspendaţi), Kolasinac, Papadopoulos, Annan, Huntelaar, Obasi (accidentaţi).

BAYER LEVERKUSEN: Leno – Donati, Toprak, Spahic, Boenisch – Castro (Hegeler 66), L. Bender, Reinartz (Can 80) – Sam (Kruse 70), Son – Kiessling. Antrenor: Sami, Hyypia.

Rezerve: Palop, Wollscheid, Rolfes, Hilbert.

Absenţi: Lomb, Kohr (accidentaţi).

Antrenorul oaspeţilor, Sami Hyypiä, a numit-o pe Schalke “o nucă greu de spart”, în timp ce tehnicianul “minerilor”, Jens Keller, a declarat că speră să aibă parte de încă un rezultat bun, după calificarea în grupele Ligii Campionilor: “Sper că victoria de la Salonic ne va da mai multă încredere şi un impuls pentru a cîştiga partida cu Bayer”. Şi Keller a avut dreptate!