Fotbal international

TOP SALARII SERIE A! S-a aflat cât câştigă Ianis Hagi la Fiorentina

Milan a revenit în topul salariilor din Serie A, detronând supremaţia vicecampioanei Europei, Juventus Torino, informează Gazzetta dello Sport. Odată cu investiţiile în transferuri făcute în...
07.09.2017 | 14:00
TOP SALARII SERIE A Sa aflat cat castiga Ianis Hagi la Fiorentina

Milan a revenit în topul salariilor din Serie A, detronând supremaţia vicecampioanei Europei, Juventus Torino, informează Gazzetta dello Sport. Odată cu investiţiile în transferuri făcute în această vară, noii patroni ai Milanului au ridicat şi plafonul salarial, astfel că fundaşul Leonardo Bonucci, transferat chiar de la campioana Juventus, a devenit cel mai bine plătit jucător din Serie A, cu 7,5 milioane de euro pe sezon.

În această ierarhie, Bonucci se află la egalitate cu golgeterul lui Juventus, argentinianul Gonzalo Higuain, care are şi el un salariu anual de 7,5 milioane de euro. Următoarele două locuri sunt ocupate tot de oameni de la campioana Italiei, atacantul argentinian Paulo Dybala (7 milioane de euro) şi antrenorul italian Massimiliano Allegri (tot cu 7 milioane de euro). Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Milan mai are un singur jucător în Top 15

Locurile 5-10 sunt ocupate de portarul italian Gianluigi Donnarumma (AC Milan – 6 milioane de euro), mijlocaşul brazilian Douglas Costa (Juventus Torino – 6 milioane de euro), atacantul argentinian Mauro Icardi (Internazionale Milano – 4,5 milioane de euro), portarul italian Gianluigi Buffon (Juventus Torino – 4,5 milioane de euro), mijlocaşul bosniac Miralem Pjanici (Juventus Torino – 4,5 milioane de euro) şi atacantul bosniac Edin Dzeko (AS Roma – 4,5 milioane de euro).

Topul celor mai bine plătiţi 15 oameni din Serie A este încheiat de antrenorul italian Luciano Spalletti (Internazionale Milano – 4 milioane de euro), mijlocaşul german Sami Khedira (Juventus Torino – 4 milioane de euro), mijlocaşul belgian Radja Nainggolan (AS Roma – 4 milioane de euro), atacantul italian Lorenzo Insigne (Napoli – 3,6 milioane de euro) şi atacantul croat Mario Mandzukici (Juventus Torino – 3,5 milioane de euro).

Chiricheş este cel mai bine plătit fotbalist român din Serie A

Cel mai bine plătit jucător român din Serie A este fundaşul Vlad Chiricheş, care primeşte 1,7 milioane de euro de la Napoli. Căpitanul naţionalei României are al zecelea cel mai mare salariu de la gruparea patronată de Aurelio De Laurentiis. Al doilea român din această ierarhie este fundaşul Ştefan Radu, care încasează un salariu anual de 1,4 milioane de euro (al optulea cel mai mare de la Lazio Roma).

Ceilalţi români din Serie A au următoarele salarii: portarul Bogdan Lobonţ – 400.000 de euro (penultimul ca valoare la AS Roma), mijlocaşul Adrian Stoian – 280.000 de euro (al patrulea cel mai mare de la Crotone), atacantul George Puşcaş – 150.000 de euro (al 20-lea salariu de la Benevento) şi Ianis Hagi – 100.000 de euro (al 25-lea cel mai mare salariu de la Fiorentina).

Tags: