News

Ministrul Muncii, Marius Budăi, anunţ privind salariile românilor! Cum poţi obţine mai mulţi bani

26.03.2019 | 11:10
Ministrul Muncii Marius Budai anunt privind salariile romanilor Cum poti obtine mai multi bani

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a făcut declaraţii foarte importante la Antena 3, unde a vorbit despre salariul minim brut pe economie. Împreună cu patronatele din construcţii, Ministerul Muncii a încheiat un memorandum care de curând s-a transformat în Lege.

Ministrul Marius Budăi a vorbit despre salariul minim brut oferit angajaţilo din construcţii

Actul normativ priveşte un salariu minim pe economie diferit pentru românii care muncesc pe şantier, în construcţii. Astfel, de la 1 ianuarie salariul minim brut va creşte, însă diferenţiat. Salariul minim brut în anul 2018 era de 1.900 de lei, acesta ajungând de la 1 ianuarie la valoarea de 2.080 pentru cei cu studii medii și de 2.350 lei pentur ce cu studii superioare și vechime de cel puțin un an (în specialitatatea studiilor”.

Cei care au salariul minim brut de 2080 lei pe lună vor primi un salariu net (în mână) de 1263 lei, costul total plătit de firmă fiind de 2127 de lei. Cei care au salariul minim de 2350 de lei brut vor primi  un salariu net (în mână) în valoare de 1413 lei, firma plătind în total 2403 lei.

salariul minim brut
Salariul minim brut va ajunge la 3000 de lei, de la 1 ianuari

Ministerul Muncii a încheiat un memorandum cu patronatele din construcţii

Potrivit ministrului Muncii, Marius Budăi, de la 1 ianuarie, salariul minim brut în construcţii va ajunge la nivelul de 3.000 de lei! „Ne-am asumat cu patronatele din construcții un memorandum în decembrie. Noi l-am transformat ulterior în lege, dar viața va demonstra și cetățenii se vor lămuri că tot ce am scris acolo e în regulă”, a spus ministrul Muncii, despre majorarea salariului minim brut, la Antena 3.

Pentru românii care nu se ajung cu banii, ministrul Muncii are şi o veste bună. Aceştia îşi pot rotunji veniturile, dacă au o persoană în întreţinere. În acest caz, angajatul poate primi o sumă cuprinsă între 14 lei şi 80 de lei în funcție de salariul minim brut și numărul de persoane aflate în grijă.