News

Ministrul Sănătații nu a fost lăsat de portar să intre într-un spital, în timpul unei vizite inopinate

30.04.2019 | 10:56
Ministrul Sanatatii nu a fost lasat de portar sa intre intrun spital in timpul unei vizite inopinate

Vizita neașteptată a Sorinei Pintea la un spital a făcut-o să aștepte afară mult timp. Un potrar i-a refuzat acesteia accesul în instituție. Vizitele neanunțate ale ministrului Sănătății au pus în gardă pe toată lumea. La ultima verificare efectuată, la spitalul Dej, județul Cluj, a avut parte de o mică surpriză din partea portarului.

Portarul unui spital i-a refuzat vizita ministrului Sănătății

Vizita neașteptată a Sorinei Pintea, așa cum a obișnuit de ceva vreme, l-a făcut pe portarul unei unități medicale să-i refuze accesul. Sotina Pintea a fost de curând în “inspecție” la spitalul Dej, județul Cluj. „Reactia cea mai simpatica a avut-o cel de la paza. M-a intrebat nedumerit ce caut in spital, era ora 22.M-am prezentat, i-am spus cine sunt si i-am spus ca doresc sa urc pe o sectie.

Mi-a spus ‘nu cred ca puteti’. I-am zis ‘eu cred ca pot’. L-am rugat sa cheme medicul de garda, dar nu a mai fost nevoie pentru ca tocmai venise un medic care fusese in Urgenta. Dar a avut o reactie foarte simpatica, incurcat asa…’stiu ca sunteti ministru, dar…eu imi fac treaba’”, a spus Sorina Pintea într-un amplu interviu acordat publicației Dejeanul.ro.

Ministrul Sănătății, oprită de portar în vizita de la un spital din Cluj
Ministrul Sănătății, oprită de portar în vizita de la un spital din Cluj

„Am fost placut surprinsa de ce am gasit la Dej”

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, pentru sursa citată, că a fost extrem de mulțumită de cele văzute în spitalul Dej. “Ministerul Sanatatii, Comisia de Evaluare a Achizitiilor de echipamente a propus finantarea spitalului cu o suma consistenta, aproximativ 5 milioane de lei (50 miliarde de lei vechi), tocmai ca merita sa investim in acest spital”, a declarat Ministrul Sanatatii.

De asemenea, aceasta a specificat că a verificat curățenia din unitatea medicală și modul în care erau preluați pacienții. “Un singur amendament – anul trecut, in timpul vizitei, afara erau niste apartinatori carora le-am explicat ca nu pot fi luati foarte repede pentru ca in interior erau doua urgente majore”, a mai mărturisit Sorina Pintea.