Miracolul de la Paris! A supravieţuit unor nenorociri crunte: “L-a binecuvîntat Papa cînd avea 8 ani!”

Atacurile teroriste de la Paris sînt cele mai grave de pe teritoriul Europei în ultimul deceniu. 129 de oameni au murit şi peste 300 au fost răniţi după atentatul orchestrat de cei de la ISIS....
16.11.2015 | 12:23
Miracolul de la Paris A supravietuit unor nenorociri crunte La binecuvintat Papa cind avea 8 ani

Atacurile teroriste de la Paris sînt cele mai grave de pe teritoriul Europei în ultimul deceniu. 129 de oameni au murit şi peste 300 au fost răniţi după atentatul orchestrat de cei de la ISIS.

În teatrul Bataclan s-au înregistrat cele mai multe victime. Peste 400 de persoane asistau la un concert rock cînd au lovit teroriştii. Din cei 129 de morţi, 87 de persoane şi-au pierdut viaţa la Bataclan.

În viaţă există şi miracole. Unul dintre ele se numeşte Massimiliano Natalucci, un bărbat italian de 45 de ani, care pînă acum a fost foarte norocos în viaţă.

“Teroriştii au fost la 3 metri de el”

Natalucci are 45 de ani şi pînă acum a supravieţuit multor nenorociri. Ultima a fost chiar în atentatul de la Paris. Massimiliano era la concert în timp ce teroriştii au început să tragă. Tatăl italianului a declarat în presa italiană: “Mi-a spus că jihadiştii erau la 3 metri de el. A reuşit cumva să se salveze şi să meargă într-un loc sigur. Mi-a spus la telefon să stau liniştit că sînt bine”, a declarat tatăl lui Massimiliano.

În timpul concertului au intrat doi oameni cu mitraliere şi au început să tragă peste 5000 de gloanţe. Au murit 87 de oameni. Tatăl italianului a povestit cum s-a salvat fiul său de la măcel: “Din fericire era sub scenă şi a trecut prin spatele scenei, a trecut prin ieşirile de urgenţă şi a urcat spre acoperiş. Au stat acolo aproximativ 50 de oameni timp de 2 ore pînă cînd au venit forţele de ordine la ei”, a declarat tatăl italianului.

A supravieţuit pe Heysel

Massimiliano Natalucci este un om norocos pentru că la vîrsta de 15 ani a supravieţuit unei alte catastrofe. În anul 1985, Natalucci era pe stadionul Heysel pentru finala Cupei Campionilor dintre Juventus şi Liverpool alături de tatăl şi unchiul său.

Stadionul „Heysel” din Bruxelles era gazda finalei Cupei Campionilor Europeni din 1985, dintre Liverpool şi Juventus. Cele două galerii au început războiul înainte de finală aruncînd cu pietre şi petarde. Mai mulţi fani englezi au plecat să sară gardul de protecţie, îndreptîndu-se spre galeria italienilor.

Suporterii italienilor au început să fugă şi au încercat să iasă sărind peste un perete al stadionului. Mulţi au scăpat, însă peretele s-a prăbuşit sub presiunea suporterilor. Accidentul s-a soldat cu 39 de morţi şi 600 de răniţi. În ciuda tragediei, finala a avut loc, organizatorii temîndu-se că amînarea jocului ar fi riscat să amplifice actele de violenţă.

Juventus a cîştigat cu 1-0. După acest dezastru, UEFA a exclus echipele engleze pe termen nelimitat din competiţiile europene (suspendare ridicată în 1990), iar 14 fani ai lui Liverpool au fost găsiţi vinovaţi pentru omor prin imprudenţă şi condamnaţi la 3 ani de închisoare. Incidentele de pe Heysel au fost catalogate drept „cele mai negre momente din istoria competiţiilor europene”.

Ca o coincidenţă, vineri, pe 13 noiembrie 2015 în timpul atacurilor teroriste de la Paris, la doar cîteva sute de kilometri distanţă, la Bruxelles, Italia şi Belgia comemorau 30 de ani de la producerea tragediei de pe Heysel. Natalucci era prezent şi în 1985 pe Heysel, în 2015 la Paris, însă a supravieţuit ambelor tragedii. 

“L-a binecuvîntat Papa cînd avea 8 ani!”

Sora lui Max, Federica a declarat că nu sînt singurele două nenorociri din care a scăpat basma curată fratele ei: “În 1989, Max a fost implicat într-un accident rutier grav. Ceilalţi 3 oameni din maşină au murit şi doar el a scăpat atunci!” 

Federica a declarat că fratele ei e norocos pentru că e posibil să fi primit o atingere “divină”: “Papa Ioan Paul al II-lea l-a pupat pe frunte cînd avea 8 ani în Piaţa Sfîntul Petru şi poate asta l-a scăpat de toate nenorocirile”.

 

 

Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă...
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă simt ușurată. A fost o luptă atât de lungă”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de...
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de două ori un drum european
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută...
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută doar de programatori