News

Mircea Badea, totul despre renunțarea lui Iohannis la Cotroceni! „Este o fentă. Câinele nu pleacă de la măcelărie”

21.06.2019 | 14:35
Mircea Badea totul despre renuntarea lui Iohannis la Cotroceni Este o fenta Cainele nu pleaca de la macelarie

Mircea Badea a comentat în termeni duri posibila renunțare a lui Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni! Faptul că șeful statului ar avea șanse mari să ajungă președinte al Consiliului European, nu îl bucură prea mult pe moderatorul Antenei 3. Iohannis se află în grupul favoriților pentru a prelua șefia Consiliului, alături de premierul din Belgia, din Portugalia și cel din Luxemburg. Cu toate acestea, președintele României nu a vrut să confirme că ar fi în cărți pentru această funcție.

Mircea Badea, totul despre renunțarea lui Iohannis la Cotroceni!

Informația a fost comentată cu patos la “Sinteza zilei”, de Mircea Badea. “Legat de ce ne-a spus Ludovic Orban în legătură cu candidaturile multiple ale lui Klaus Iohannis la diferite foruri, comisii și așa mai departe, ideea este că nu-l întreabă nimeni. Habar n-avea. Adică nu l-a informat Iohannis pe Orban ce o să facă. Asta cu candidatura la președinția Consiliului European este o fentă.

Eu nu mă mai duc după fentă. (…) Pentru că domnul Iohannis vrea să fie președintele României. E un proverb românesc – sper să nu se simtă jignit – ‘câinele chow chow nu pleacă de la măcelărie'”, a spus Mircea Badea. Prezent la Bruxelles, Iohannis nu a dorit să ofere prea multe detalii pe această temă, motivând că „nu e momentul să discutăm acum zvonuri.

Mircea Badea, totul despre renunțarea lui Iohannis la Cotroceni! Klaus Iohannis
Klaus Iohannis ar putea ajunge președintele Consiliului European. Sursa foto – facebook

Ce a declarat Klaus Iohannis

Vom începe o negociere pentru preşedinţia Comisiei Europene. Nu avem, în acest moment, rezultate semnificative în ce priveşte această negociere. Să aşteptăm să vedem cum merge această discuţie, astăzi, poate mâine sau poate la finalul săptămânii viitoare. Suntem în faza negocierilor politice şi este pur şi simplu prea devreme să spunem cine va fi pe ce funcţie.

Suntem în faza negocierilor politice şi este pur şi simplu prea devreme să spunem cine va fi pe ce funcţie. Să sperăm că toată lumea va fi de acord să negociem rapid pentru a avea nişte nume pentru aceste poziţii cât mai repede cu putinţă pentru că acesta ar fi rezultatul cel mai bun” , a spus Klaus Iohannis.