Fotbal international

Mircea Lucescu, atac fără precedent! ”M-au lucrat spaniolii”

Selecţionerul naţionalei Turciei, Mircea Lucescu, a ieşit la atac după ce formaţia sa a ratat calificarea la Cupa Mondială din 2018. Tehnicinul român a acuzat oameni din staful reprezentativei...
19.10.2017 | 08:08
Mircea Lucescu atac fara precedent Mau lucrat spaniolii

Selecţionerul naţionalei Turciei, Mircea Lucescu, a ieşit la atac după ce formaţia sa a ratat calificarea la Cupa Mondială din 2018. Tehnicinul român a acuzat oameni din staful reprezentativei Ucrainei. Lucescu a declarat într-un interviu pentru site-ul eusunt12.ro că un spaniol din staful Ucrainei i-a cerut arbitrului David Fernandez Borbalan să scrie în raport că m-a eliminat, deşi nu făcuse acest lucru după ce antrenorul român i-a reproşat validarea celor două goluri neregulamntare.

”Cred că aveam şanse de calificare dacă jucam întâi meciul cu Finlanda şi apoi ultimul joc împotriva Islandei. A contat enorm faptul că am fost suspendat, că n-am putut da indicaţii! Calificarea s-a pierdut în altă parte! Acolo… în Ucraina! Păi, la meciul cu Ucraina! Am primit două goluri neregulamentare! Dacă învingeam… ”, a spus Mircea Lucescu. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA G pentru a vedea rezultatele din celelalte jocuri din grupele Europa League! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Mircea Lucescu a stat 4 meciuri pe banca Turciei

Tehnicinul român consideră că Turcia nu ar fi pierdut meciul cu Islanda dacă se afla pe bancă: ”Dar vreau să mă refer la alt moment. M-au lucrat spaniolii din staful Ucrainei! În special, Raul Riancho… care a lucrat mult cu Rebrov. Ei m-au suspendat! În raportul de arbitraj s-a scris că am fost eliminat! Fals! Centralul Borbalan nu a făcut asta, dar în raport a apărut asta, fără să fim anunţaţi la final! Ne-au spus că nu ne reproşează nimic. Apoi… s-au sucit! Şi asta a contat, pentru că aşa am ajuns să fiu suspendat la meciul cu Islanda! Pe drumul spre vestiare, când eu protestam la adresa arbitrilor, Raul se îmbrăţişa cu arbitrii spanioli! Dacă eram pe bancă, nu pierdeam meciul cu Islanda!”.

Mircea Lucescu a spus că marea problemă a Turciei este că sunt prea mulţi străini în campionatul intern, iar cei care pleacă afară nu sunt titulari: ”O mare problemă este campionatul Turciei! Străinii au invadat competiţia. Astfel, tinerii jucători turci au fost sufocaţi. S-a ajuns chiar la dispariţia lor! Turcia avea echipe de tineret extraordinare… acum e jale! Ca şi la naţionala României, turcii nu mai sunt titulari la echipele de club din străinătate! Stau pe bancă… nu-mi vine să cred că s-a ajuns aici! Sunt titulari la Borussia Dortmund, Wolfsburg şi Freiburg, în rest sunt rezerve, iar cei mai mulţi joacă doar în liga secundă din Germania. Am făcut şi o glumă… dar nu-i a bună: să se reunească în Germania şi să joace acolo toate meciurile!”.

Turcia a ratat pentru a patra oară consecutiv calificarea la un turneul final al Cupei Mondiale, încheind pe locul patru cu 15 puncte. Cu Mircea Lucescu pe bancă în ultimele patru partide din preliminarii, Turcia a obţinut următoarele rezultate: 0-2 cu Ucraina, 1-0 cu Croaţia, 0-3 cu Islanda şi 2-2 cu Finlanda. Din grupa I, la turneul final din Rusia s-a calificat Islanda, iar Croaţia va juca la baraj. Turcia a participat ultima dată la o Cupă Mondială în 2002, atunci când a terminat pe locul 3.