Fotbal international

VIDEO. Mircea Lucescu, prima conferinţă de presă la ZENIT!

UPDATE 03.06.2016 12:50 / Mircea Lucescu a susţinut prima conferinţă de presă la Zenit. Tehnicianul român crede că noua sa echipă este una dintre cele mai bune echipe ale Europei. Mai mult de...
03.06.2016 | 12:58
VIDEO Mircea Lucescu prima conferinta de presa la ZENIT

UPDATE 03.06.2016 12:50 / Mircea Lucescu a susţinut prima conferinţă de presă la Zenit. Tehnicianul român crede că noua sa echipă este una dintre cele mai bune echipe ale Europei. Mai mult de atît, Lucescu a vorbit despre transferuri, dar şi depre Campionatul European.

VIDEO CU CONFERINŢA DE PRESĂ A LUI MIRCEA LUCESCU

”E greu de ales o favorită la Euro. Franţa ar fi. Mai este şi Belgia. La fiecare turneu final apare cîte o echipă supriză. Mi-aş dori ca Rusia să ajungă în faza finală. Avem cinci jucători la echipa naţională a Rusiei. Le urez baftă jucătorilor mei. Să se întoarcă sănătoşi şi învingători!”, a spus Mircea Lucescu.

“Cred că Zenit este printre cele mai bune echipe din Europa. Sunt la un club foarte puternic, cu ambiţii mari şi dorinţa de a scrie istorie. Am venit aici cu un mare entuziasm şi sunt convins că împreună putem realiza lucruri măreţe. Înainte de toate vreau să văd ce putem reuşi, apoi încercăm să obţinem cele mai bune rezultate posibile. Vreau să fac tot ce îmi stă în putinţă pentru ca Zenit să ajungă în de an în primăvara europeană”

”În ceea ce priveşte transferurile, nu ne gândim să aducem jucători noi, nu s-a luat nicio decizie în acest sens”, a declarat Mircea Lucescu.

UPDATE / Mircea Lucescu a vorbit despre decizia de a semna cu Zenit, formaţie ce a terminat sezonul pe locul 3 în Rusia.

“Este o mare onoare să fiu antrenorul lui Zenit. Ştiam potenţialul acestei echipe de când lucram la Şahtar, ştiu ce vor fanii de la Zenit, să avem succes în Europa. Îmi aduc aminte când s-a transferat Tymoshchuk la Sankt Petersburg şi îmi place să-l urmăresc cum joacă. Zenit a cîştigat campionatul cu el în echipă în 2007 şi apoi trofeele europene. Şi eu cred că putem avea succes în competiţiile continentale.

Zenit are tot ce am nevoie pentru această meserie. Am avut o întîlnire extrem de profesionistă cu oamenii din conducerea clubului, am vizitat noul stadion, Zenit are foarte mult potenţial. Şi bineînţeles vorbim despre Sankt Petersburg, unul dintre cele mai frumoase oraşe din lume. Sper ca împreună să îndeplinim visurile fanilor. Sînt foarte entuziast şi abia aştept să încep munca.

Voi veni la Sankt Petersburg la începutul lunii iunie. Voi fi prezent la finala Ligii Campionilor şi apoi voi începe. Cu cîteva zile înainte, vor avea loc testele medicale pentru echipă. Trebuie să mă întîlnesc cu jucătorii, să îi cunosc mai bine şi să le înţeleg abilităţile, cunoştinţele, ambiţiile, dorinţele şi visurile în Rusia şi Europa. Zenit are jucători foarte buni şi nu vreau să încep cu critici. Vreau să dezvolt echipa şi să ajut jucătorii tineri. Îmi place să lucrez cu fotbalişti tineri, au entuziasmul şi dorinţa de a munci din greu.

Sper să devin cel mai bun manager în ochii suporterilor, pentru că tot ce facem este pentru fani. Fără ei, nu poate exista o echipă bună. Vreau să fiu sigur că vor fi de partea mea, că au încredere în jucători. Ei îi asigur că vom da totul pentru a-i face fericiţi”, a declarat Lucescu într-un interviu pentru site-ul formaţiei ruse.

…………………………….

UPDATE 17.00. Zenit anunţă pe site-ul oficial numirea lui Mircea Lucescu, pe care îl salută cu un mesaj de prmire în limba română: “Bun venit, Mister”.

VEZI ÎN GALERIE FOTO MESAJUL OFICIAL 

UPDATE 10.20. Mircea Lucescu a semnat un contract pe trei ani cu Zenit.  El ar urma să primească un salariu de 5 milioane de euro pe sezon. 

“Nea Mircea a semnat un contract pe 3 ani cu Zenit, iar împreună cu dînsul vor veni şi antrenorul secund Alexandru Spirirdon şi maseurul Victor Hexan, care i-au fost alături şi la Şahtior. Au fost şi alte oferte pentru Mircea Lucescu, dar dânsul a ales-o pe aceasta, care este cea mai bună. Totul a decurs cît se poate de normal, fără vreun moment în care lucrurile să devieze. Noi am mai purtat discuţii cu cei de la Zenit şi înainte, dar totul a devenit clar abia după disputarea finalei Cupei Ucrainei, cîştigată de Şahtior, 2-0, cu Zorya”, a declarat pentru un post de televiziune Arcadie Zaporojanu, managerul lui Mircea Lucescu.

…………………………………………..

Mircea Lucescu este gata să semneze cu Zenit Sankt Petersburg, anunţă Sovsport. Conform jurnaliştilor ruşi, magnaţii de la Gazprom, care finanţează echipa, ar fi reuşit să îl convingă pe antrenorul român că îi pot oferi cel mai bun proiect. Îi vor oferi lui Lucescu un salariu de cinci milioane de euro pe sezon.

Cei de la Zenit ar urma să facă astăzi, sau cel tîrziu în cursul zilei de mîine, iar Mircea Lucescu va semna un contract pe două sau trei sezoane, detaliu care ar urma să fie stabilit în următoarele ore.

Mircea Lucescu şi-a încheiat conturile cu Şahtar Doneţk, iar Fenerbahce şi Galatasaray au încercat să îl convingă pe tehnicianul român să refuze oferta ruşilor pentru a reveni în Turcia, dar se pare că nu au reuşit.