News

Mircea Negulescu, exclus din magistratură de ICCJ! Prima reacție a fostului procuror

09.04.2019 | 10:33
Mircea Negulescu exclus din magistratura de ICCJ Prima reactie a fostului procuror
ADVERTISEMENT

Probleme pentru Mircea Negulescu. Procurorul a fost exclus din magistratură, ca urmare a deciziei dictate luni, 8 aprilie, de judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție și nu mai poate apela la nicio altă cale de atac.

Ce spune Mircea Negulescu, după excluderea din magistratură

În urma deciziei magistraților Instanței Supreme, reacția fostului procuror nu s-a lăsat prea mult timp așteptată. Mircea Negulescu s-a declarat dezamăgit de această hotărâre și, chiar dacă este definitivă, întrucât nu mai există nicio cale de atac pe plan intern, Negulescu intenționează să conteste decizia la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

ADVERTISEMENT

Mă voi adresa CEDO” , a fost declarația lui  Mircea Negulescu, la aflarea sentinței dictate de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție în cazul său. Fostul procuror șef al DNA Ploiești a fost suspendat din funcție pe 28 septembrie 2018, decizie pe care a contestat-o ulterior la Instanța Supremă.

Fostul procuror Mircea Negulescu vrea să conteste decizia la CEDO
Fostul procuror Mircea Negulescu vrea să conteste decizia la CEDO

Decizia integrală, transmisă de magistrații ICCJ

Casează, în parte, încheierea atacată şi respinge excepţia inadmisibilităţii probei cu înregistrarea şi transcrierea convorbirii telefonice din data de 15 decembrie 2016, purtată de către procurorul Negulescu Mircea cu numita Vlad Elena Simona. Admite proba respectivă. Menţine celelalte dispoziţii ale încheierii atacate. Respinge recursul declarat de Inspecţia Judiciară împotriva Hotărârii nr. 2P din 30 ianuarie 2018, pronunţată de Secţia pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii în dosarul nr. 3/P/2017, ca nefondat. Admite recursul declarat de Negulescu Mircea împotriva aceleiaşi hotărâri. Casează, în parte, hotărârea atacată, în sensul că respinge acţiunile disciplinare conexe formulate de Inspecţia Judiciară împotriva procurorului Negulescu Mircea, pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99 lit. b) şi lit. i) teza întâi din Legea nr. 303/2004.

ADVERTISEMENT

Menţine celelalte dispoziţii ale hotărârii atacate privind respingerea excepţiilor; admiterea, în parte, a acţiunilor disciplinare conexe şi aplicarea sancţiunii disciplinare constând în „excluderea din magistratură”, pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99 lit. a) (2 abateri disciplinare) şi lit. l) din Legea nr. 303/2004; respingerea acţiunilor disciplinare conexe pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99 lit. j) şi l) din aceeaşi lege. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 8 aprilie 2019” , se arată în minuta deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție.