Sporturi

Modificare de ultimă oră la Australian Open! Un meci al Simonei Halep a schimbat regulamentul

21.12.2018 | 20:00
Modificare de ultima ora la Australian Open Un meci al Simonei Halep a schimbat regulamentul

Organizatorii turneului Australian Open au propus o modificare pentru ediţia din 2019, care se va disputa în perioada 14-27 ianuarie. Meciurile de la primul turneu de Mare Şlem al anului vor avea parte de un super-tie-break în setul decisiv.

Până în prezent, în setul decisiv al meciurilor de la Australian Open, tenismenii câştigau partida doar dacă reuşeau să-şi depăşească adversarul la două game-uri de la scorul de 5-5. De la ediţie din 2019, după introducerea super-tie-break-ului, câştigătorul va fi tenismenul care ajunge primul la 10 puncte, la scorul de 6-6, cu amendamentul că este obligatoriu ca diferenţa între cei doi jucători să fie de două puncte. O diferenţiere asemănătoare este folosită în meciurile de dublu din circuitele ATP şi WTA.

Modificare de ultimă oră la Australian Open. Simona Halep a făcut istorie în 2018

Modificarea de la Australian Open a survenit în urma unui sondaj făcut de organizatorii turneului de la Antipozi în rândul jucătorilor de tenis. În 2018, Simona Halep a jucat un meci maraton la primul turneu de Mare Şlem al anului. Românca a învins-o pe Lauren Davis, scor 4-6, 6-4, 15-13, într-un meci care a durat trei ore şi 45 de minute.

Modificare de ultimă oră la Australian Open! Un meci al Simonei Halep din 2018 a schimbat regulamentul
Modificare de ultimă oră la Australian Open! Un meci al Simonei Halep din 2018 a schimbat regulamentul

“Am mers pe ideea unui tiebreak până la 10 puncte la scorul de 6-6 în setul decisiv, pentru a ne asigura că fanii primesc încă un final special la aceste meciuri adesea epice. Un tiebreak mai lung, permiţând totuşi o ultimă întorsătură sau schimbare a momentului în joc. Acest interval mai mare poate, de asemenea, să diminueze o parte din dominanţa la serviciu a unor jucători, care poate să conteze mai mult în tiebreak-ul mai scurt. Credem că acesta este cel mai bun rezultat posibil atât pentru jucători, cât şi pentru fanii din întreaga lume”, a declarat Craig Tiley, directorul turneului Australian Open. În 2018, Simona Halep a fost învinsă de Caroline Wozniacki în finala turneului de la Antipozi, scor 6-7(2), 6-3, 4-6.