Fotbal international

Mohamed Salah, ţinta unui cântec rasist al fanilor lui Chelsea: “Eşti un terorist!” Video

11.04.2019 | 23:25
Mohamed Salah tinta unui cantec rasist al fanilor lui Chelsea Esti un terorist Video

Mohamed Salah a fost ţinta unui cântec rasist al fanilor lui Chelsea. Înaintea meciului cu Slava Praga, suporterii londonezilor şi-au făcut încălzirea într-un pub din capitala Cehiei, unde au cântat împotriva vedetei lui Liverpool, următorul adversar al formaţiei antrenate de Maurizio Sarri în Premier League.

Mohamed Salah, ţinta unui cântec rasist al fanilor lui Chelsea. Suporterii, criticaţi dur în Anglia

Fanii lui Chelsea l-au luat la ţintă pe Mohamed Salah, care a fost batjocorit cu un cântec rasist. Grupul de suporteri ai echipei londoneze s-au filmat într-un pub din Praga în timp ce scandau “Salah este un terorist”, pe acordurile piesei “September” a trupei Earth, Wind and Fire.

Clipul video a devenit rapid viral pe reţelele de socializare, iar reacţia fanilor lui Chelsea a fost intens criticată în Anglia. Mai mult decât atât, unii suporteri ai formaţiei antrenate de Maurizio Sarri au fost consternaţi când au văzut imaginile. “Sunt un fan al lui Chelsea, iar aceste imagini nu ne reprezintă. Este ceva dezgustător şi patetic. Sper să fie interzişi pe orice stadion din lum”, a scris un susţinător al echipei din capitala Angliei.

Oficialii “Kick It Out” au reacţionat imediat

“Kick It Out” este una dintre cele mai importante campanii anti-rasism din fotbalul englez, iar oficialii au condamnat dur gestul fanilor lui Chelsea. “Nu se petrece în tribune, dar tot este ruşinos. Nu ne dorim ca fani de acest fel să fie aproape de acest sport. Sperăm că Chelsea se va implica pentru identificarea acestor persoane, care merită pedepsite corespunzător”, au anunţat oficialii “Kick It Out”.

În ultimele luni, mai mulţi fotbalişti din Anglia şi din Europa au fost ţinta unor atacuri rasiste. Troy Deeney, jucător al lui Watford, a dezvăluit recent că a fost ţinta unor atacuri rasiste în timpul meciului cu Wolverhampton, partidă jucată în semifinalele FA Cup.