Fotbal intern

Moment de reculegere în memoria lui Ilie Balaci la un meci din Tunisia. “RIP, coach”

21.10.2018 | 19:04

Vestea că Ilie Balaci s-a stins din viață la vârsta de 62 de ani i-a întristat pe iubitorii fotbalului din nordul Africii și din lumea arabă, acolo unde fostul tehnician român a scris istorie cu mai multe echipe de club. Unul dintre ele este Club Africain, din Tunisia. Oficialii echipei au decis să țină un moment de reculegere la partida cu CS Sfaxien, din campionat, chiar dacă aceasta s-a disputat în deplasare. Clubul a postat apoi un mesaj pe contul de Twitter.

Ilie Balaci și-a început cariera de antrenor la Pandurii Târgu-Jiu și a continuat la Drobeta-Turnu Severin, echipe din ligile inferioare din România la acea vreme, apoi a plecat în Tunisia și a preluat-o pe Club Africain, alături de care a stat în perioada 1991 – 1992. Deși a fost o perioadă scurtă, “Prințul din Bănie” a reușit să devină una dintre legendele clubului, alături de care a câștigat patru trofee: campionatul în Tunisia, Cupa Tunisiei, Liga Campionilor Africii şi Cupa Afro-asiatică.

Club Africain a ținut un moment de reculegere în memoria lui Ilie Balaci

Performanțele fostului tehnician român, care a fost poreclit “Vânătorul de titluri” și “Maestrul atacului”, nu au fost uitate de oficialii și fanii clubului tunisian, care au decis să țină un moment de reculegere în memoria lui Ilie Balaci la meciul cu CS Sfaxien, chiar dacă au jucat în deplasare. Din păcate, fosta echipă antrenată de Ilie Balaci a pierdut meciul cu scorul de 2-0. “Un moment de reculegere s-a ţinut pe stadionul Taieb Mheri ca omagiu pentru marele Ilie Balaci, înaintea fluierului de start. RIP, coach!”este mesajul postat pe contul de Twitter al celor de la Club Africain.

Ilie Balaci a antrenat 15 echipe din nordul Africii și din zona Golfului și a reușit să câștige 22 de trofee interne și internaționale. În perioada 1991 – 2018, a trecut de 3 ori pe la Universitatea Craiova, echipă la care s-a consacrat ca fotbalist.

Oficialii clubului tunisian au postat pe Facebook un mesaj prin care își exprimă regretul față de trecerea în neființă a lui Ilie Balaci. “Consiliul Director a primit cu durere în inimă vestea că Ilie Balaci a murit. În aceste momente dureroase, transmitem sincere condoleanțe membrilor familiei”, este mesajul postat pe contul oficlial al celor de la Club Africain.

تعزية من النادي الافريقي:تلقت الهيئة المديرة بمزيد الحسرة والأسى نبأ وفاة إيلي بالاتشي المدرب السابق و المتوج بكأس…

Gepostet von Club Africain am Sonntag, 21. Oktober 2018

Tags: