Sport

Momentul în care baschetbalistul Tyler Honeycutt a avut un schimb de focuri cu trupele SWAT. Video

22.08.2018 | 13:32
Momentul in care baschetbalistul Tyler Honeycutt a avut un schimb de focuri cu trupele SWAT Video
ADVERTISEMENT

Tyler Honeycutt, ultima dată legitimat la Khimki Moscova, a decedat la începutul lunii iulie în urma unui schimb de focuri cu trupele speciale SWAT. Baschetbalistul care a evoluat şi în NBA a fost înconjurat de forţele de ordine după ce mama lui a sunat la poliţie şi a anunţat că are un comportament agresiv şi pare să fie sub influenţa drogurilor.

Tyler Honeycutt, fost la Khimki, a decedat după un schimb de focuri
Tyler Honeycutt, ultima dată în tricoul lui Khimki, înainte de schimbul de focuri care i-a fost fatal

Poliţia din Los Angeles a publicat după mai bine de o lună un clip de şapte minute în care sunt surprinse negocierile dintre poliţia şi Honeycutt, precum şi apelul disperat venit partea mamei fostului jucător. Baschetbalistul s-a înarmat în momentul sosirii forţelor de ordine, iar în cele din urmă a fost găsit de către trupele speciale decedat în casa în care s-a baricadat.

Tyler Honeycutt a evoluat la cea mai importantă echipă din NCAA

Baschetbalistul care a evoluat pe poziţia de Small Forward a evoluat în perioada de la colegiu pentru UCLA Bruins, cea mai importantă universitatea din S.U.A. din punct de vedere baschetbalistic. Jucătorul a petrecut două sezoane în NBA după ce a fost ales cu opţiunea 35 de către Sacramento Kings, dar nu a reuşit să se impună cu adevărat şi a ajuns în cele din urmă în Europa.

Tyler a semnat cu formaţia israeliană Maccabi Ironi Nes Ziona şi după un singur sezon avea să ajungă la puternica echipă rusă Khimki Moscova. Honeycutt a izubit în primul sezon să câştige FIBA Europecup, a doua competiţie la nivelul echipelor de club de baschet din Europa, iar un an mai târziu evolua în Euroliga de baschet.

Jucătorul care evolua pe poziţia a 3-a în formula de start a semnat un contract pe un sezon cu opţiunea de prelungire pe încă unul cu Anadou Efes, dar turcii au renunţat după doar un sezon la serviciil jucătorului de peste Ocean. Honeycutt avea să se întoarcă din noul la Khimki Moscova  şi a totalizat medii de 9.2 puncte și 5.4 recuperări pe meci în ediția 2017/18 a Euroligii masculine. El urma să să împlinească 28 de ani pe data de 15 iulie, dar sfârşitul său tragic avea să se petreacă cu o săptămână mai repede.

Astfel de episoade au început să-şi facă din ce mai des apariţia în rândul sportivilor din sporturile majore din Statele Unite ale Americii în ultimii ani. Mulţi dintre cei care ajung idoli a unor puşti de peste Ocean nu reuşesc să-şi controleze viaţa după ce ajung să obţină contracte pe zeci de milioane de dolari.

Jovan Belcher, linebaker-ul formaţiei Kansas City Chiefs, s-a sinucis chiar la baza de pregătire a echipei din NFL după ce era suspectat că şi-ar fi ucis prietena alături de care avea o fetiţăă de câteva luni în 2012. Sportivul le-a mulţumit atunci tutoror colegilor şi antrenorilor pentru că i-au fost alături în carieră şi s-a împuşcat singur cu pistolul cu care şi-a ucis în prealabil prietena.

Aron Henandez, un al star din NFL, s-a sinucis în 2017 în închisoare după ce a fost condamnat pe viaţă pentru un caz în care a fost găsit principalul vinovat pentru uciderea lui Odin Lloyd, un alt jucător din NFL.