News

Momentul superb cu Papa Francisc la Catedrala Sfânta Maria din Iași. Ce le-a spus bolnavilor pe care i-a binecuvântat

01.06.2019 | 18:40
Momentul superb cu Papa Francisc la Catedrala Sfanta Maria din Iasi Ce lea spus bolnavilor pe care ia binecuvantat

Vizita Papei Francisc în România, primul Suveran Pontif care ajunge în țara noastră, după mai bine de 20 de ani, a continuat cu Catedrala „Sfânta Regină Maria” din Iași. Aici, Sfântul Părinte a ținut o cuvântare pentru zecile de mii de credincioși veniți din întreaga țară, dar și din toate colțurile lumii, pentru a lua parte la acest eveniment istoric.

Ce le-a spus Papa Francisc bolnavilor pe care i-a binecuvântat

Mai mult decât atât, Sanctitatea Sa a binecuvântat sute de bolnavi, bătrâni și copii, iar pe unii dintre aceștia chiar i-a îmbrățișat. Vremea capricioasă nu i-a speriat pe oamenii dornici să îl cunoască pe Papa Francisc în carne și oase, dar și să îi asculte discursul.

Vă mulțumesc mult celor care însoțiți bolnavii și vouă, celor bolnavi, că duceți împreună boala. Vă rog frumos să nu uitați să vă rugați și pentru mine” , le-a transmis Suveranul Pontif celor care trec prin momente dificile, din pricina problemelor de sănătate.

Papa Francisc a bineuvântat credincioșii din Iași. Sursa foto:News.ro
Papa Francisc a binecuvântat credincioșii din Iași. Sursa foto:News.ro

Peste 75.000 de credincioși l-au așteptat pe Papa Francisc la Iași

Vizita Papei Francisc în capitala Moldovei a fost marcată cum se cuvine, mai ales prin prisma asistenței extrem de numeroase. Peste 75.000 de persoane din întreaga țară și nu numai, au așteptat cu nerăbdare sosirea Sfântului Părinte.

În timpul slujbei programate la Iasi, o familie numeroasă a stat în dreapta Suveranului Pontif. Vorbim despre 30 de persoane, reprezentante a patru generații, care au avut astfel privilegiul de a discuta cu Papa.

Membrii familiei Bălan, de la mezinul de 2 ani și 8 luni, până la cel mai vârstnic, de 79 de ani, au avut ocazia de a-i împărtași Papei câteva dintre greutățile și bucuriile vieții de zi cu zi. Dintre cei 11 copii ai familiei de catolici, doi băieți au devenit preoți, iar două dintre fete au decis să se  călugărească.

Bucuria că vine și ne întâlnim cu toții. Și pe el ne bucurăm să-l vedem mai din aproape și ne bucurăm că ne adună copii acasă că putem să ne întâlnim cu dânșii” ,a declarat Elisabeta Bălan, mama celor 11 copii.