News

Monica Macovei, mesaj dur pentru Viorica Dăncilă în scandalul privind justiția: „Defilaţi cu o minciună”

01.07.2019 | 12:14
Monica Macovei mesaj dur pentru Viorica Dancila in scandalul privind justitia Defilati cu o minciuna

Fostul europarlamentar Monica Macovei a lansat un mesaj dur către premierul României, Viorica Dăncilă în scandalul privind justiția din România. Marea nemulțumire a fostului ministru al Justiției în mandatul lui Traian Băsescu este legată de Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ, pe scurt) creată, în opinia ei, la cheremul celor din PSD și ALDE.

Monica Macovei îi cere lui Dăncilă desființarea SIIJ

Macovei constată că Dăncilă a spus că nu vrea să mai intervină în justiție, deducând de aici că PSD a făcut asta până acum. Fostul procuror în regimul ceaușist spune că politica nu are ce căuta în justiție, deși numirile șefilor Parchetului și DNA sunt făcute de politicieni încă de pe vremea ei.

Macovei susține că SIIJ este un măr otrăvit lăsat de Tudorel Toader, iar menținerea secției reprezintă o continuă implicare a politicului în justiție. Macovei o mai acuză pe Dăncilă că minte când spune că nu mai intervine în justiție argumentând existența Secției. SIIJ a devenit o instituție controversată după  ce a început o anchetă la adresa fostului procuror șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

Monica Macovei a fost ministru al Justiției în vremea lui Băsescu. Sursa foto: HEPTA.RO

„Viorica Dăncilă nu a spus adevărul”

Secția care ar urma să fie condusă de Adina Florea anchetează modul în care a fost extrădat omul de afaceri Nicolae Popa din Indonezia, prin intervenția lui Sebastian Ghiță care ar fi fost contactat de Kovesi. „Dăncilă a spus că nu va interveni cu nimic pentru a desființa Secția specială de anchetare a judecătorilor și procurorilor, creată la cererea infractorilor din PSD&ALDE și pusă în practică de avocatul lor, Toader. Și că nu va face nimic pentru a repara dezastrele din justiție produse de coaliția toxică PSD&ALDE.

Viorica Vasilica Dăncilă a anunțat:”Eu cred că noi nu trebuie să mai intervenim în Justiție”, recunoscând că, până acum, au intervenit în justiție, lucru pe care l-am constatat cu toții.

Dacă “noi”, politicul, nu mai intervenim în justiție, înseamnă că tot “noi”, politicul, reparăm ce am stricat în justiție. Pentru că Secția specială de anchetare a judecătorilor și procurorilor este în sine o intervenție în justiție și, dacă funcționează în continuare, este o zilnică intervenție în justitie, dovedind că Viorica Vasilica Dancilă nu a spus adevărul”, a scris Monica Macovei pe Facebook.