Sporturi

Monica Niculescu şi Mihaela Buzărnescu s-au calificat în optimile de finală ale probei de dublu de la Beijing

30.09.2018 | 12:55
Monica Niculescu si Mihaela Buzarnescu sau calificat in optimile de finala ale probei de dublu de la Beijing

Niculescu şi Buzărnescu sunt în optimi la dublu la China Open. Perechea Monica Niculescu/Mihaela Buzărnescu a acces, duminică, în optimile de finală ale turneului de la Beijing. Vezi toate detaliile despre meciurile de la WTA Beijing accesând aplicaţia de mai jos: scoruri game cu game, programul complet al meciurilor şi toate rezultatele zilei din China.

Monica Niculescu şi Mihaela Buzărnescu au trecut în primul tur la turneul din Beijing de echipa cotată drept favorita numărul 8 pe tabloul de dublu feminin, Hao-Ching Chan, din Taiwan, şi Zhaoxuan Yang, din China, scor 6-3, 6-3. Partida a durat o oră şi nouă minute de joc.  Reprezentantele noastre au abordat acest meci foarte bine încă de la început şi nu au oferit spaţii echipei adverse, fiind evident faptul că echipa românească a dictat mersul meciului.

Niculescu şi Buzărnescu au obţinut calificarea la Beijing

Monica şi Mihaela vor primi câte 120 de puncte WTA şi un premiu financiar comun în valoare de 24.830 de dolari. În optimile de finală, Niculescu şi Buzărnescu vor evolua contra perechii Alicja Rosolska/Abigail Spears, cea care a trecut în turul inaugural de echipa formată din australianca Monique Adamczak şi britanica Heather Watson, scor 6-4, 4-6, 10-7, după o oră şi 39 de minute de joc.

Monica a fost prezentă şi pe tabloul calificărilor în proba de simplu, însă a fost eliminată în primul tur de sportiva din Kazahstan, Zarina Diyas, scor 6-7 (4), 6-3, 4-6, după două ore şi 22 de minute de joc. Mihaela se află pe tabloul principal la Beijing, acolo unde urmează să o întâlnească în primul tur pe sportiva din Belarus, Aliaksandra Sasnovich, locul 32 WTA. Cele două jucătoare s-au mai întâlnit până în prezent o singură dată, în 2015, în calificări la ultimul turneu de Grand Slam al anului, US Open, acolo unde bielorusa în vârstă de 24 de ani s-a impus în minimul de seturi, scor 6-4, 6-2. Dacă va trece de Sasnovich, Miki s-ar putea întâlni în turul secund cu Pliskova, locul 7 WTA.