Fotbal intern

Ultima oră! Anunţul oficial făcut de LPF! Rapid NU VA JUCA în Liga 1

Update / LPF a anunţat oficial că Rapid nu va putea juca în Liga 1....
21.07.2016 | 13:37
Ultima ora Anuntul oficial facut de LPF Rapid NU VA JUCA in Liga 1

Update / LPF a anunţat oficial că Rapid nu va putea juca în Liga 1.

“ACS Poli va evolua în Liga 1 în locul Rapidului. Rapid, la această oră este în faliment, nu poate angaja jucători, antrenori, nu poate face nimic. Şi în situaţia în care s-ar dispune suspendarea falimentului, Rapid tot nu ar putea evolua în Liga 1. Chiar dacă pe terenul de joc formaţia din Giuleşti şi-a cîştigat dreptul de a participa în Liga 1, din păcate din punct de vedere juridic nu vor putea participa”, a spus Justin Ştefan, secretarul general al LPF, într-o conferinţă de presă.

UPDATE / Deşi azi trebuia ca Rapid să primească o decizie finală în ceea ce priveşte viitorul echipei, formaţia din Giuleşti nu a primit nici azi o decizie din partea Curţii de Apel, în privinţa cererii de suspendare a intrării în faliment.

Instanţa a hotărît să amîne cauza din lipsă de procedură, iar un nou termen va avea loc pe 24 august.

Săptămîna trecută, la Adunarea Generală a LPF, Justin Ştefan, secretarul general al instituţiei, a anunţat că, dacă Rapid nu obţine pe 20 iulie suspendarea sentinţei de faliment, echipa nu va fi înscrisă în noul sezon al Ligii 1. Competiţia începe pe 22 iulie, iar în locul giuleştenilor va juca ACS Timişoara.

-…………………………..

Valerii Moraru a vorbit în premieră despre situaţia Rapidului, care miercuri speră să iasă din faliment, dacă judecătorii Curţii de Apel Bucureşti aprobă cererea de suspendare formulată de club! În caz contrar, Rapid nu va juca în Liga 1! Patronul echipei giuleştenilor a declarat, marţi seară:

Moraru despre modalităţile de a investi în club: “Legea nu ne permite să sponsorizăm clubul, sîntem un ONG. Avem două soluţii: ori cumpărăm spaţiu publicitar, ori împrumutăm clubul. Acestea sînt variantele şi ne folosim de ele”

….despre bugetul pentru sezonul următor: “Pentru anul 2016/2017, clubul poate să îşi plătească toate taxele şi salariile, dar şi o parte din restanţe. Clubul are nevoie de cel puţin o reeşalonare a datoriilor de 3 ani pentru a scăpa de această situaţie. Nu cred că falimentul nu va fi suspendat, mai ales că toţi doresc să îşi recupereze datoriile, inclusiv ANAF-ul”

….despre momentul cheie care a dus la dezastru: “Nu a fost uşor să menţin clubul în eşalonul secund, retrogradarea a făcut să apară aceste probleme cu datoriile”

….despre cedarea acţiunilor: “Am venit în faţa suporterilor cu o propunere de a le cesiona acţiunilor, sînt suporteri pătimaşi. Le cesionez suporterilor acţiunile cu un leu!”

….despre greşelile făcute: “Îmi asum greşeala în privinţa administratorilor aleşi de către mine. Trebuiau să îşi facă treaba, mai ales că au fost plătiţi bine. Nu au venit cu nici o idee”

Apelul lui Moraru către oamenii de afaceri: “Este nevoie de investitori pentru ca Rapid să supravieţuiască. Rapid este unul din cele 10 branduri ale ţării, ar fi păcat ca oamenii cu bani să nu vină alături de această echipă”

….despre datoriile de la baza ProRapid: “La Rapid nu are cine să facă plăţile, nu avem un administrator. Baza ProRapid este închisă din cauza datoriilor”

….despre jucătorii care vor începe campionatul: “Avem 14 jucători şi în perioada următoare urmează să mai vină 5 jucători”