Fotbal intern

BANI şi SCANDAL! De ce a plecat Contra de la Petrolul

Jucătorii au fost nemulţumiţi de faptul că tehnicianul nu s-a bătut cu oamenii din conducere pentru drepturile lor financiare, motiv pentru care “Guriţă” a pierdut vestiarul....
11.03.2014 | 14:09
BANI si SCANDAL De ce a plecat Contra de la Petrolul

Jucătorii au fost nemulţumiţi de faptul că tehnicianul nu s-a bătut cu oamenii din conducere pentru drepturile lor financiare, motiv pentru care “Guriţă” a pierdut vestiarul.

Cosmin Contra şi-a reziliat contractul cu Petrolul, el urmînd să fie primul antrenor român din prima ligă spaniolă. “Guriţă” va semna un contract pe doi ani şi jumătate cu Getafe, echipă la care a evoluat ca jucător spre finalul carierei sale. Plecarea fostului internaţional surprinde, însă lucrurile erau pe cale să explodeze în vestiar, astfel că oferta de la Getafe a picat la fix pentru Contra. Conform surselor FANATIK.RO, tehnicianul nu se mai înţelegea cu jucătorii, aceştia imputîndu-i faptul că nu s-a bătut la conducere pentru drepturile lor financiare.

Nu au luat prima pentru cîştigarea Cupei

Petrolul Ploieşti a cîştigat Cupa României în sezonul 2012-2013, după o finală cu CFR Cluj. Conform contractului cu Primăria, jucătorii şi staff-ul grupării prahovene ar fi trebuit să primească 1.3 milioane de euro pentru izbînda din “Competiţia Suprizelor”. Cel care a făcut împărţirea primelor a fost Cosmin Contra şi, conform surselor FANATIK.RO, un titular ar fi urmat să încaseze aproximativ 50.000 de euro. Acest lucru nu s-a întîmplat nici pînă în clipa de faţă, situaţie care i-a deranjat foarte mult pe fotbalişti, intervenind, astfel, primul scurtcircuit dintre vestiar şi staff, mai ales că tehnicianul se angajase că se va ocupa de această problemă. De asemenea, la urechile fotbaliştilor a ajuns şi informaţia cum că “Guriţă” i-a repartizat lui Marius Nicolae, managerul sportiv al clubului, o primă de 140.000 de euro pentru cîştigarea Cupei! De asemenea, existau probleme şi la încasarea salariilor, conducerea avînd la fotbalişti restanţe de aproape patru luni.

Jucătorii nu-l mai ascultau la antrenamente

În ultimele luni, fotbaliştii nu mai veneau deloc cu plăcere la şedinţele de pregătire şi ajunseseră să-l privească pe Contra ca pe un duşman de-al lor. Alcenat şi compania nu mai băgau în seamă indicaţiile tehnicianului şi se pregăteau de mîntuaială. De altfel, acest lucru s-a văzut şi în cele trei partide oficiale din acest an, cînd Petrolul, în urma a două remize şi o victorie, a ieşit, practic, din lupta pentru titlu. Vestiarul mai era nemulţumit şi de îndepărtarea lui Hamza, singurul care avea tupeul să meargă la conducere şi să ceară drepturile financiare în numele colegilor săi.

S-a temut de răzbunarea lui Hamza

În fine, ultimul episod care l-a determinat pe Contra să părăsească Liga I l-a avut în prim plan pe Hamza. Vîrful, plecat cu scandal în această iarnă, a acordat un interviu pentru doarpetrolul.ro, în care l-a desfiinţat pe “Guriţă”. “Am avut un conflict cu Contra. Atunci cînd a venit nu a vrut să mă joace iar după cîteva meciuri nu am mai putut suporta treaba asta. La meciul cu Vaslui de acasă, cînd s-a făcut şedinţa dinaintea meciului, şi nu am fost anunţat în primul 11, mi-am luat bagajele şi m-am dus acasă. Am vrut să termin contractul deoarece nu sînt genul de jucător care să stea pe banca de rezerve şi să se mulţumească doar cu salariul. Primul meu meci ca titular, în mandatul lui Contra, a fost cu Pandurii acasă şi de aceea Contra a spus că sînt un jucător dificil. Dar a uitat să spună cîte goluri importante am marcat şi cît de mult m-am dăruit pe teren. Ăsta e Contra. Şi modul în care mi-a mulţumit…. necerîndu-mi să rămîn pînă în vară…”, a spus Hamza, care, în săptămînile următoare, ar fi revenit cu un nou interviu, în care să-l pună la zid pe Contra. Vîrful era gata să dezăluie detalii incredibile despre tehnician, fapt pentru care “Guriţă” a ales să plece din România.

hamza

Tentaţia şi banii de a antrena în Primera Division

Motivele prezentate mai sus, coroborate cu oferta venită pe un salariu de 600.000 de euro pe an, au cîntărit decisiv în alegerea lui Contra de a părăsi Liga I. Fostul internaţional român este legat sufleteşte de Getafe, formaţie pentru care a evoluat în perioada 2005-2010. În sezonul 2011-2012 a preluat funcţia de antrenor-jucător de la Getafe III, iar un an mai tîrziu a pregătit-o pe Fuenlabrada, o formaţie din liga a III-a.