Fotbal international

Motivul incredibil pentru care Harry Maguire, cel mai scump fundaș din lume, nu a ajuns mai devreme la Manchester United: “Avea fundul mare!”

13.08.2019 | 14:06
Motivul incredibil pentru care Harry Maguire cel mai scump fundas din lume nu a ajuns mai devreme la Manchester United Avea fundul mare

Harry Maguire a devenit cel mai scump fundaș din istoria fotbalului în această vară, Manchester United plătindu-le celor de la Leicester în schimbul său nu mai puțin de 93 de milioane de euro!

Motivul incredibil pentru care Harry Maguire nu a ajuns mai devreme la Manchester United

Interesant este că jucătorul ar fi putut ajunge la United pentru o sumă mult mai mică, fiind monitorizat de club încă din perioada lui David Moyes. Acesta s-a opus însă venirii sale, iar motivul este unul incredibil. „Avea un fund prea mare” – le-a transmis Moyes jurnaliștilor englezi.

„Nu am încercat să-l aducem când eram eu la Manchester United, dar cu siguranță l-am remarcat la momentul respectiv. Am avut o carieră bună la Everton aducând jucători necunoscuți din ligile inferioare și transformându-i în jucători de succes. Harry Maguire a fost acest gen de jucător pe care l-am remarcat. Îmi amintesc că a jucat acasă într-un meci cu Preston, a făcut-o foarte bine, dar nu am vrut să-l luăm pentru că avea un fund foarte mare. M-am gândit cât de mare va ajunge, ținând cont că atunci era doar un copil” – a spus David Moyes, fost antrenor la Manchester United.

Cu Harry Maguire pe teren, Manchester United a debutat în forță în noul sezon din Premier League, câștigând cu 4-0 derby-ul de pe teren propriu cu Chelsea. Nu doar pe Maguire l-au transferat „diavolii” pentru a-și întări defensiva, ci și pe Van Bissaka de la Crystal Palace, pe care de asemenea au plătit o sumă importantă de bani.

Obiectivul lui Manchester United pentru acest sezon este o clasare între primele patru echipe, șansele la titlu fiind minime. Liverpool și Manchester City sunt primele două favorite la trofeu în Premier League, iar Tottenham are șanse mari să se claseze din nou pe locul 3, așa cum a făcut-o anul trecut.