Fotbal intern

Motivul pentru care a căzut transferul lui Zlatinski la Dinamo! Ce sumă trebuia să achite jucătorul dacă mergea în Ștefan cel Mare

23.08.2018 | 20:24
Motivul pentru care a cazut transferul lui Zlatinski la Dinamo Ce suma trebuia sa achite jucatorul daca mergea in Stefan cel Mare

Motivul pentru care a căzut transferul lui Zlatinski la Dinamo! Surpriză uriașă pe piața transferurilor în Liga 1 Betano. Patronul FCSB-ului, Gigi Becali a reușit să le mai dea o lovitură rivalilor din Ștefan cel Mare și l-a deturnat pe Hristo Zlatinski. Mijlocașul oltenilor era dorit cu insistență de Dinamo, dar latifundiarul din Pipera a ajuns la o înțelegere cu bulgarul. Gigi Becali a declarat pentru o televiziune de sport că Zlatinski avea în contract o taxă anti Dinamo. Astfel, acesta a primit o hârtie oficială din partea Craiovei pentru a se transfera gratis la orice echipă, mai puțin la formaţia antrenată de Florin Bratu. Dacă semna cu Dinamo, Zlatinski trebuia să plătească o amendă de 150.000 de euro.

L-am luat azi pe Zlatinski. L-au eliberat cei de la Craiova. Dacă nu l-am luat pe Nistor, l-am luat pe Zlatinski. Nu fac în ciudă nimănui. Eu iau un mijlocaș până o să găsesc unul cum îmi place mie, care să stea lângă Pintilii. Trebuie să fie optar sau decar. Am dat pe Zlatinski 120.000 de euro pe un an. Mi-era frică de Zlatinski şi de Băluţă când jucam contra Craiovei. Zlatisnki mi-a plăcut dintotdeauna. Din punctul meu de vedere, e o mare pierdere pentru ei. Acum când am putut l-am luat. M-am gândit că dacă e liber, de ce să nu-i dau eu 120.000? Ce să fac eu cu 120.000? Are o hârtie de la Craiova că dacă se duce la Dinamo, trebuie să plătească 150.000 de euro. Probabil s-au gândit că nu se bat cu Steaua. Nu sunt cu noi. Sunt cu Dinamo, cu Viitorul, pentru locul 3. Nu are cum să se bată acum cu Steaua”, a declarat patronul roș albaștrilor, Gigi Becali.

Motivul pentru care a căzut transferul lui Zlatinski la Dinamo! Hristo Zlatinski in meciul de fotbal dintre CS Universitatea Craiova si CFR Cluj, contand pentru Liga 1 Betano, desfasurat pe Stadionul Ion Oblemenco din, Craiova, sambata 31 martie 2018. © FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Motivul pentru care a căzut transferul lui Zlatinski la Dinamo! Jucătorul avea în contract o clauză anti Dinamo

Bulgarul este cel care și-a dorit să plece de la Universitatea Craiova după ce italianul Mangia nu i-a mai dat nicio șansă în acest sezon. Astfel, Zlatinski a cerut conducerii să fie lăsat să plece cât mai repede la o altă formație. Aproape imediat pe fir a intrat Dinamo și Florin Bratu își freca mâinile de fericire. Antrenorul câinilor își și contura formația cu bulgarul în teren când Gigi Becali a intrat pe fir beneficiind din plin de clauza pe care o avea mijlocașul în contract.

“Sunt în discuţii în acest moment cu trei echipe. Atât din România, cât şi de afară. Vreau însă să fiu liniştit şi să iau cea mai bună decizie pentru mine şi pentru familia mea. Simt că pot să mai joc doi, trei ani la un nivel ridicat şi încă mă mai gândesc şi la echipa naţională a Bulgariei. Am avut o discuţie cu selecţionerul care venise la un meci, în care n-am jucat, şi mi-a transmis că dacă voi evolua, indiferent de echipă, voi fi în atenţia lui. Până la finalul săptămânii voi lua o decizie în privinţa viitorului meu”, declarase  Zlatinski pentru o televiziune de sport, în urmă cu doar câteva zile.

Motivul pentru care a căzut transferul lui Zlatinski la Dinamo! Ciprian Deac si Hristo Zlatinski in meciul de fotbal dintre CS Universitatea Craiova si CFR Cluj, contand pentru Liga 1 Betano, desfasurat pe Stadionul Ion Oblemenco din, Craiova, sambata 31 martie 2018. © FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Motivul pentru care a căzut transferul lui Zlatinski la Dinamo! Jucătorul avea în contract o clauză anti Dinamo

Hristo Zlatinski a început fotbalul la gruparea Pirin Blagoevgrad, apoi a continuat la Bansko, Lokomotiv Plovdiv și Ludogorets în Bulgaria. În 2015 mijlocașul a ajuns în România și a semnat pentru Craiova. Nu mai puțin de 98 de partide a bifat Zlatinski în tricoul oltenilor pentru care a și marcat de 9 ori.

CS Universitatea Craiova anunţă și ea plecarea mijlocaşului Hristo Zlatinski, care a petrecut trei ani la echipa din Bănie. “După 3 ani frumoşi, în care a jucat aproape 10.000 de minute în tricoul Ştiinţei, pe care a purtat-o, alături de colegii săi, spre primul trofeu din ultimii 25 de ani, Hristo Zlatinski se desparte astăzi amiabil de clubul nostru. Îi mulţumim pentru cele 9 goluri şi 13 pase de gol, dar mai ales îi mulţumim pentru că a fost pe tot parcursul acestor sezoane, meci de meci şi minut de minut, leu adevărat şi oltean pur-sânge.Îi urăm lui Hristo Zlatinski mult succes în activitate şi-l asigurăm de preţuirea noastră sinceră”, a scris clubul oltean, fără a menţiona unde va pleca jucătorul.

12 prezențe are Hristo Zlatinski în echipa națională a Bulgariei