News

Motivul pentru care Andreea Esca nu are diacritice pe prompter! Chiar știrista PRO TV l-a dezvăluit

01.04.2019 | 10:26
Andreea Esca nu are nevoie de diacritice când citește de pe prompter
ADVERTISEMENT

Andreea Esca este, probabil, cea mai cunoscută prezentatoare de știri din România și una dintre figurile emblematice de la PRO TV. De ani de zile ea aduce telespectatorilor cele mai importante știri ale zilei, ja jurnalul de la ora 19.00, iar profesionalismul ei este apreciat atât de publicul PRO TV cât și de colegii din breaslă.

Andreea Esca a dezvăluit de ce nu are nevoie de diacritice pe prompter

Andreea Esca a postat recent pe unul dintre conturile ei de socializare o imagine care a întărit faptul că este o adevărată profesionistă și că își cunoaște meseria la perfecție. Revenită după o scurtă vacanță, ea a postat o imagine în care apărea în studioul știrilor PRO TV, iar pe prompter era binecunoscuta introducere.  “Bună seara și bun găsit la știri. Iată care sunt principalele evenimente ale zilei”.

ADVERTISEMENT

Unul dintre prietenii virtuali ai jurnalistei a observat că în textul de pe prompter nu apăreau diacritice, așa că a chestionat-o pe aceasta în legătură cu acest aspect. Explicația realizatoarei TV pentru lipsa diacriticelor a fost surprinzătoare:  ”N-am avut niciodată. Ca să-mi antrenez mintea”, a răspuns Andreea Esca.

Când și-a făcut Andreea Esca debutul în televiziune

Esca a debutat la pupitrul de la Știrile PRO TV chiar pe 1 decembrie 1995, odată cu lansarea postului de televiziune din Pache Protopopescu. “Bună seara România! Bună seara București, Pro Tv te salută”, a fost replica cu care aceasta a deschis jurnalul și care a rămas în istoria televiziunii din România.

ADVERTISEMENT

Jurnalista și-a început cariera în televiziune la postul SOTI, în anul 1992, fără a avea pregătire în domeniu. Ulterior a efectuat un stagiu de pregătire la celebrul canal de știri CNN, unde s-a familiarizat cu prompterul și cu prezentarea știrilor. La finalizarea stagiului, ea a revenit în țară și s-a angajat la PRO TV.

Cariera ei s-a dezvoltat între timp și, pe lângă aparițiile sale de la Știrile PRO TV, ea deține acum și o revistă de lifestyle feminin și realizează și o emisiune la postul de radio Europa FM. Este căsătorită cu omul de afaceri Alexandre Eram și are doi copii: pe Alexia și pe Aris.

ADVERTISEMENT