Premier League

Transferul care a uimit în Premier League: de ce a plecat David Luiz de la Chelsea la Arsenal. La un pas de bătaie cu Frank Lampard

09.08.2019 | 11:42
Transferul care a uimit in Premier League de ce a plecat David Luiz de la Chelsea la Arsenal La un pas de bataie cu Frank Lampard

Fanii lui Chelsea nu s-au așteptat ca în ultimele ore ale perioadei de mercato din această vară unul dintre cei mai experimentați jucători din lot și poate fundașul central cel mai bun, brazilianul David Luiz, să se transfere tocmai la rivala londoneză Arsenal. Pe lângă faptul că The Blues au rămas pe ultima sută de metri fără o piesă importantă în apărare, decizia lui Luiz de a merge în tabăra dușmană a surprins pe foarte multă lume.

Motivul pentru care David Luiz nu putea continua la Chelsea sub comanda lui Frank Lampard

Dar nu și pe cei care aveau la cunoștință relațiile glaciale dintre actualul antrenor al lui Chelsea, fosta legendă a clubului, Frank Lampard și fundașul brazilian. O relație glacială de neînțeles, dacă ne gândim la faptul că Lampard și Luiz au fost o bună perioadă de timp coechipieri pe Stamford Bridge, dar tocmai din acea perioadă, când împărțeau vestiarul împreună, durează această animozitate, nestinsă nici astăzi. De altfel, noul antrenor al lui Chelsea l-a anunţat pe Luiz cu doar două zile înainte de finalul perioadei de mercato că este ultima variantă pentru postul de fundaş central, iar brazilianul a luat decizia să meargă la una dintre rivale.

În 2013, Chelsea a plecat la Moscova, pentru a juca împotriva rușilor de la Rubin Kazan un meci european. Tensiunile dintre David Luiz și Frank Lampard au început încă din timpul zborului de la Londra spre capitala Rusiei. În avion Lampard a stat cu John Terry, Marko Marin și Yossi Benayoun și pentru a nu se ajunge la rezolvare de tip fizic, între cele două grupuri s-au așezat o parte dintre oficialii clubului.

conflict david luiz – frank lampard. Cei doi nu s-au înțeles niciodată ca și colegi de echipă la Chelsea

Conviețuirea era imposibilă

David Luiz s-a retras, ca de obicei, lângă brazilienii lui, Oscar și Ramires, alegând locuri în spate. Cei doi nu s-au suportat niciodată. Lampard, exponentul vechii generații, avea o atitudine destul de arogantă, iar brazilianul, foarte vocal în vestiar în orice moment, i-a reproșat acest lucru, încercând să îi explice faptul că sunt coechipieri.

În timpul meciului jucat pe stadionul Lujniki și pierdut de Chelsea cu 3-2, doar intervenția lui Benayoun a oprit un rapid schimb de pumni între David Luiz și Lampard, care arunca vina pentru golurile primite numai asupra brazilianului. Tot timpul cât au rămas coechipieri lucrurile nu s-au schimbat și acum, când a văzut cine a venit manager, David Luiz a știut că trebuie să plece și nevenind la antrenamente în ultimele zile a forțat la maxim plecarea.