Fotbal intern

Motivul pentru care Ilie Dumitrescu s-a lăsat de fotbal la 30 de ani: “Nea Imi mă las”

Florin Tene, actualul antrenor cu portarii de la Al Wahda, a povestit un amănunt mai puţin cunoscut din cariera lui Ilie Dumitrescu. Cei doi au fost colegi la Steaua în sezonul 1998-99, iar fostul...
20.06.2017 | 12:53
Motivul pentru care Ilie Dumitrescu sa lasat de fotbal la 30 de ani Nea Imi ma las

Florin Tene, actualul antrenor cu portarii de la Al Wahda, a povestit un amănunt mai puţin cunoscut din cariera lui Ilie Dumitrescu. Cei doi au fost colegi la Steaua în sezonul 1998-99, iar fostul portar a rememorat momentul care a dus la decizia atacantului de a se retrage din fotbal la doar 30 de ani.

Despre Ilie am o grămadă de poveşti. Am jucat la juniori, ne cunoaştem de foarte mult timp. Îmi amintesc o fază haioasă cu Ilie. S-a retras din fotbal cu mine, eram în cantonament cu Steaua şi îmi spune: “Florine!”, era şi el spre bătrâneţe, venise din Mexic, nu mai avea motivaţie şi zice: “Florine, te rog eu frumos, hai să alergăm, alergi cu mine, amândoi în spate”.

Şi mie îmi convenea că eram portar şi nu eram printre primii la alergare şi la un moment dat, la Forban, care e cel mai rău cantonament care există, dacă îl termini pe ăla ajungi fotbalist. La un moment dat alergam amândoi şi am văzut lupii, ne-am suit în pomi, am stat vreo 20 de minute, au trecut şi erau 7 câini. În momentul ăla am coborât, echipa era la masă, eu şi Ilie ajunsesem la 1 jumătate când echipa era la desert şi nea Imi ne aştepta şi ne-a zis: “Ce faceţi, măi, băieţi? Mergeţi cu spatele?” Şi Ilie a zis: ‘Nea Imi mă las, mulţumesc frumos!” Şi s-a lăsat atunci, s-a retras din fotbal”, a declarat Florin Tene pentru prosport.ro.

Ilie Dumitrescu a jucat 8 sezoane pentru Steaua Bucureşti, atacantul îmbrăcând tricoul roş-albastru în perioada 1987-1994, cu excepţia sezonului 1987-88, când a fost împrumutat la FC Olt. În 1998, la patru ani de la plecarea din Ghencea, atacantul s-a întors la Steaua, dar a jucat doar în turul stagiunii 1998-99, luând decizia să se retragă la 30 de ani.