Life

Mircea Radu ţine post de 12 ani, după ce a asistat la un miracol!

Asemenea multor vedete internaţionale, Mircea Radu ţine post. Dar realizatorul tv nu face acest lucru pentru a-şi menţine greutatea, ci pentru că a fost impresionat de un caz.
28.02.2018 | 15:26
Mircea Radu tine post de 12 ani dupa ce a asistat la un miracol

Mircea Radu ţine post de 12 ani. Totul a venit firesc, în urma prezentării unui caz  la emisiunea „Din dragoste”, a cărui gazdă a fost vreme de mulţi ani.

O bunică a venit să-i facă o declaraţie de dragoste propriului nepot. Copilul căpătase o boală cu o evoluţie rapidă şi un deznodământ previzibil şi nefericit. Bunica îl ducea frecvent la mănăstire, iar băieţelul i-a promis lui Dumnezeu că dacă îl scapă de boală, se va duce în fiecare duminică la Sfânta Liturghie, iar când va fi mare se va face preot. După patru ani de la diagnosticare, când şi-a repetat analizele, copilul nu mai avea nimic.

„Pentru că mai era doar o săptămână până să înceapă postul Paştelui, m-am interesat atunci la mănăstire ce presupune asta. După ce am aflat, mi-am zis că n-ar fi rău deloc să încerc să-l ţin şi eu. De atunci, îl ţin în fiecare an”, spune prezentatorul show-ului „Ie, Românie”, emisiune pe care telespectatorii o vor putea vedea, din 1 martie, de la ora 21:15, în fiecare joi şi vineri, la Antena 1.

În această perioadă, Mircea Radu cutreieră ţara în lung şi-n lat cu noua sa caravană, în căutare de fete frumoase şi talente autentice, dar asta nu-l împiedică să respecte şi să urmeze postul Paştelui, care abia a început. „Ţin post de 12 ani, din 2006. Îmi amintesc cum, la ultima deplasare cu caravana Din dragoste, în Italia, pentru că se nimerise tot în postul Paştelui, mâncarea mea de bază era pâine cu roşii uscate şi măsline. O bunătate!”, îşi aminteşte Mircea Radu.

Realizatorul tv, altfel mare amator de bunătăţi din carne, a realizat că nu are nicio dificultate în a renunţa la acest tip de produse. „Nu mi-este greu să ţin postul deloc. Eu, care sunt un mare gurmand şi mâncător de carne, când intru în post nu mă mai tentează nimic. Poţi mânca lângă mine cea mai minunată pastrămioară din lume. Nu mă interesează absolut deloc”, spune Mircea Radu.

Sursă: www.libertatea.ro