Fotbal intern

Motivul real pentru care Cosmin Contra l-a scos din lot pe Alex Mitriță. “Nu se rezolvă așa lucrurile!”

28.03.2019 | 14:21
Motivul real pentru care Cosmin Contra la scos din lot pe Alex Mitrita Nu se rezolva asa lucrurile

Andrei Vochin, consilierul lui Răzvan Burleanu la FRF (Federația Română de Fotbal), a dezvăluit motivul real pentru care Cosmin Contra a decis să îl scoată din lotul pentru meciul cu Insulele Feroe pe Alex Mitriță. Fotbalistul lui New York City a văzut din tribune cum echipa națională a României s-a impus cu 4-1 în al doilea meci din preliminariile EURO 2020.

Motivul real pentru care Cosmin Contra l-a scos din lot pe Alex Mitriță

“Nu a recepţionat corect ceea ce s-a întâmplat. Eu cred că el e conştient că a făcut o repriză slabă acolo (n.r. în Suedia). Cifrele întăresc lucrul ăsta. A căzut. Deci, după repriza aia, văzând cum a jucat… Aşa l-am recepţionat eu de pe marginea terenului. După acel meci l-am văzut cu capul plecat, fără implicare în antrenament, ca şi cum toate lucrurile s-ar fi dus după primele 45 de minute.

Eu pe el îl consider în continuare un jucător tânăr, un jucător pe care l-am văzut de la 16-17 ani la loturile naţionale şi de care am fost foarte apropiat. Dar eu cred că el greşeşte sau are oameni în jurul lui care nu îi dau sfaturi corecte. Nu aşa se rezolvă lucrurile. Dacă ai avut un joc slab, să cazi într-o zonă de asta, în care trei zile să te antrenezi cu altă viteză faţă de ceilalţi…”, a declarat Andrei Vochin, la TV Telekom Sport.

Alexandru Mitriță în meciul jucat de echipa națională a României pe terenul Suediei, scor 1-2, în preliminariile EURO 2020
Alexandru Mitriță în meciul jucat de echipa națională a României pe terenul Suediei, scor 1-2, în preliminariile EURO 2020

Alex Mitriță a prins 45 de minute cu Suedia

Alex Mitriță a fost convocat de Cosmin Contra pentru dubla cu Suedia și Insulele Feroe, iar mijlocașul ofensiv al celor de la New York City a fost titular în partida pierdută de echipa națională a României la Stockholm, scor 2-1, în preliminariile EURO 2020. “Guriță” a decis să îl înlocuiască pe Alex Mitriță în minutul 46 al meciului Suedia – România și să-l introducă în locul lui pe Claudiu Keșeru.

Modul în care a recționat Alex Mitriță în momentul în care Cosmin Contra a decis să-l il introducă pe Claudiu Keșeru în locul său nu a fost pe placul selecționerului echipei naționale a României. Astfel, fotbalistul lui New York City a fost singurul din lotul “tricolorilor” care a văzut partida cu Suedia din tribunele stadionului Dr. Constantin Rădulescu din Cluj-Napoca.