Premier League

Mourinho, pressing pentru un vicecampion mondial. Totul depinde de plecarea lui Martial

27.07.2018 | 12:00
Mourinho pressing pentru un vicecampion mondial Totul depinde de plecarea lui Martial
ADVERTISEMENT

Jose Mourinho face un pressing teribil atât la conducerea lui Manchester United, cât şi la cea a lui Inter Milano pentru a-l putea transfera cât mai repede pe vicecampionul mondial Ivan Perisic. Perisic este unul dintre pilonii naţionalei Croaţiei, a şi marcat în finala cu Franţa, dar pe umerii săi va sta mereu şi nefericita lovire cu mâna a balonului în careul propriu, în finalul primei reprize, fază care, în urma consultării VAR, a dus la acordarea unui penalty, din care Franţa a marcat al doilea gol. 

Ivan Perisic este unul dintre cei mai buni mijlocaşi ofensivi, cu un travaliu absolut impresionant. La Campionatul Mondial a fost jucătorul care a acoperit cei mai mulţi kilometri, 72,5, fiind un adevărat maratonist. Perisic se află în vizorul lui Manchester United încă din sezonul trecut, când oferta de 40 de milioane euro făcută de englezi a fost judecată drept prea mică de către italieni. Acum, după evoluţia foarte bună de la Campionatul Mondial, preţul lui Perisic a explodat pur şi simplu, ajungând la aproape 80 de milioane euro, o sumă pe care totuşi United este dispusă să o accepte.

ADVERTISEMENT

Mourinho, pressing pentru un vicecampion mondial. A fost jucătorul care a alergat cel mai mult la Campionatul Mondial

Numai că venirea lui Perisic este în legătură cu plecarea francezului Anthony Martial. Este clar că United şi Martial nu se mai află pe o lungime de undă comună, francezul nefiind agreat de către Jose Mourinho, care i-a reproşat lipsă de implicare, de profesionalism în pregătire şi superficialitate în situaţiile bune de marcat în care s-a aflat. Martial a venit pe Old Trafford de la AS Monaco în vara lui 2015 pentru suma de 40 de milioane plus 30 bonusuri şi a marcat 36 de goluri în 136 de apariţii.

Mourinho face pressing pentru un vicecampion mondial. Multe depind şi de plecarea lui Martial, francezul care nu mai intră în graţiile lui Mourinho
Mourinho face pressing pentru un vicecampion mondial. Multe depind şi de plecarea lui Martial

Martial este cotat de United la suma de 90 de milione euro, dar, deocamdată, la acest preţ nu există solicitări clare din partea vreunui club, deşi s-a vorbit mult în ultima perioadă de interesul celor de la PSG de a-l aduce alături de puştiul minune al fotbalului din Hexagon, Kylian Mbappe. Jose Mourinho a devenit chiar puţin agresiv în dialogul cu şefii clubului, insistând pe ideea că acum trebuie depuse toate eforturile atât pentu a fi vândut Martial, dar, mai ales, pentru a fi făcut transferul lui Perisic, jucător pe care portughezul îl consideră vital în planul său tactic pentru noul sezon.

ADVERTISEMENT