Fotbal intern

Stoican este noul antrenor: “Urmează momente grele”

UPDATE 16.15 - Aşa cum FANATIK a anunţat în exclusivitate, Flavius Stoican a fost numit antrenor în locul lui Gheorghe Mulţescu. Noul tehnician a oferit prima declaraţie din noua postură:...
22.09.2013 | 14:15
Stoican este noul antrenor Urmeaza momente grele

UPDATE 16.15 – Aşa cum FANATIK a anunţat în exclusivitate, Flavius Stoican a fost numit antrenor în locul lui Gheorghe Mulţescu. Noul tehnician a oferit prima declaraţie din noua postură:

“Sînt bucuros că am reuşit să fac acest pas, mă regătesc de acest lucru încă de cînd m-am lăsat de fotbal. Mie îmi plac mai puţin vorbele şi mai puţin faptele, vreau să le arăt oamenilor care m-au ales că nu s-au înşelat. Obiectivul meu e ca aceşti jucători, în care eu cred, este să-i fac să joace un fotbal plăcut, şi dacă au avut aceste rezultate mai slabe, ele să devină la domeniul trecutului. Eu sînd adeptul: ofer respect, primesc respect. Asta vreau în vestiar. Dacă noi comporam lotul lui Dinamo, cu cel al altor echipe, cred că multe echipe şi-ar dori lotul lui Dinamo. Eu mi-aş dori ca niciodată să nu avem probleme, sînt convins că urmează momente dificile, dar trebuie să fac tot la echipă, să fiu împăcat”, a declarat Stoican.

 

UPDATE 14.45: Surse din cadrul clubului Dinamo ne-au dezvăluit că Gigi Mulţescu a fost demis de jucători, iar noul antrenor, Flavius Stoican, a fost preferat în detrimentul lui Liviu Ciobotariu, tot la presiunea fotbaliştilor. 

UPDATE 14.39: Contactat de FANATIK, Gigi Mulţescu a explicat: “Am reziliat contractul pe cale amiabilă. Am făcut o muncă grea, echipa începuse să joace bine, dar, din păcate, n-am avut rezultate. Ele sînt cele care ţin antrenorul. Cum nu am cîştigat suficiente puncte, conducerea mi-a explicat că ar trebui să plec… Sper ca cel care va veni în locul meu să se mişte mai bine”.

UPDATE 14.32: Conform unor surse din cadrul clubului, Ionuţ Negoiţă s-a consultat cu jucătorii importanţi ai echipei, înainte de şedinţa cu Gigi Mulţescu. Aceştia, în unanimitate, au explicat că nu mai este posibilă colaborarea cu actualul antrenor din cauza faptului că atmosfera este una proastă la echipă. Principalul reproş al “vestiarului” fiind faptul că Mulţescu îşi ceartă jucătorii în permanenţă cu sau fără temei.

UPDATE 14.25: Gigi Mulţescu a fost demis astăzi, iar noul antrenor al “cîinilor” a fost instalat Flaviu Stoican, tehnicianul de la Dinamo II, iar Selymeş rămîne în stand-by, cel puţin pentru moment. 

Situaţia de la Dinamo este tot mai tensionată. “Cîinii” nu au reuşit să cîştige nici împotriva Petrolului, chiar dacă a condus pînă în minutul 89 cu 1-0, iar scaunul lui Gigi Mulţescu se clatină serios. Aşa cum a anunţat în exclusivitate FANATIK, Tibor Selymeş este favorit să îi ia locul, însă nu s-a hotărît deocamdată dacă mutarea se va concretiza în următoarele zile. Se pare că “SMURD-ul” a discutat deja cu preşedintele Constantin Anghelache, care l-a asigurat că va fi susţinut pînă la partida cu Oţelul de etapa viitoare. Oficialul lui Dinamo a fost mulţumit de jocul pe care echipa l-a prestat împotriva Petrolului, însă i-a explicat tehnicianului că în cazul în care “cîinii” nu vor cîştiga meciul de Cupă cu Sănătatea Cluj şi, mult mai important, pe cel din etapa a noua cu gălăţenii, va trebui să se despartă de el.

Negoiţă este nemulţumit că echipa nu cîştigă

Totuşi, situaţia ar putea lua chiar azi o nouă turnură, avînd în vedere că după antrenamentul programat la 12:30, Mulţescu va participa la o şedinţă la care va lua parte şi Ionuţ Negoiţă. Surse din cadrul clubului susţin că patronul echipei nu este la fel de încîntat de joc precum Anghelache, motiv pentru care se gîndeşte serios să demită antrenorul încă de azi. “Pe patron nu-l mai interesează aşa mult jocul. Formaţia s-a mişcat bine, în special în prima repriză, dar e nevoie de rezultate, de puncte. Nu poate vedea Dinamo atît de jos în clasament”, au punctat sursele. Negoiţă s-a întîlnit deja cu Selymeş şi cu agentul acestuia, Anamaria Prodan, în urmă cu mai mult timp, iar acesta şi-a dat deja acordul să preia echipa din mers.

Mulţescu a discutat cu Samara

Mulţescu pare resemnat cu acest gînd, fapt pe care l-a subliniat chiar şi după meci. “Orice se poate întîmpla. Iniţial, am vorbit înainte de meciul cu Pandurii să facem şase puncte în următoarele două meciuri. Nu s-a putut, aşa că am mutat obiectivul pentru Petrolul şi Oţelul. Din păcate am făcut egal cu ploieştenii, iar acest obiectiv nu mai poate fi îndeplinit, dar rămîne de văzut”, a declarat “SMURD-ul”. Antrenorul este totuşi consolat cu faptul că, în cazul unei demiteri de pe banca lui Dinamo, nu duce lipsă de oferte. Cea mai importantă dintre toate este, se pare, venită din Rusia. Mulţescu a avut deja cîteva contacte cu oficialii celor de la Krilia Sovetov Samara, echipă poziţionată pe locul 11 în prima ligă. Surse din cadrul clubului Dinamo susţin că aceştia ar fi vrut să-l oferteze oficial pe tehnician chiar după meciul din ultima etapă, împotriva lui Ural, însă cum Samara nu a pierdut, încheind 1-1, şefii ruşilor au preferat să mai aştepte să vadă atît situaţia propriei lor echipe, cît şi pe cea a lui Mulţescu. Astfel, în momentul în care Mulţescu ar fi demis, el va deveni automat favorit pentru preluarea băncii tehnice a ruşilor.