Mulţescu: “Marica – titular!”. Grigoraş: “Bucur sau Stancu”

Problema pe care Victor Piţurcă o are cu alegerea vîrfului care va începe titular partida cu Ungaria, a împărţit antrenorii din Liga I în două tabere: cei care susţin titularizarea lui...
05.09.2013 | 11:32
Multescu Marica  titular Grigoras Bucur sau Stancu
ADVERTISEMENT

Problema pe care Victor Piţurcă o are cu alegerea vîrfului care va începe titular partida cu Ungaria, a împărţit antrenorii din Liga I în două tabere: cei care susţin titularizarea lui Marica şi cei care cred că selecţionerul poate alege o variantă mai bună dintre Gigel Bucur şi Bogdan Stancu.

Titular de drept al postului de atacant, Marica nu trece prin cea mai bună perioadă din cariera sa,  situaţie care îi crează dubii selecţionerului în privinţa alegerii postului de atacant. Rămas fără angajament după încheierea contractului cu Shalke 04, Ciprian Marica a apelat la conducerea echipei care l-a format ca fotbalist, Dinamo Bucureşti, pentru a fi apt din punct de vedere fizic împotriva Ungariei. Tehnicianul care l-a pregătit în ultima săptămînă, Gheorghe Mulţescu, crede că vîrful de 27 de ani nu are concurenţă momentan pe postul său. “Marica merită să fie titular, este într-o formă bună. L-am antrenat  în ultima perioadă, îi ştiu potenţialul şi ştiu că îşi doreşte enorm să facă un joc excelent!”. Opţiunea antrenorului dinamovist este împărţită şi de tehnicianul liderului Ligii I, Cristi Popovici. “Marica este opţiunea cea mai bună pentru noi. Este cel mai periculos atacant pe care îl avem, chiar dacă nu are echipă în momentul de faţă. Cu antrenamentele e la zi, este în formă, faptul că nu are echipă este o situaţie de conjunctură. Cel puţin 60 de minute face faţă cu succes!”, este convins antrenorul lui FC Botoşani.

ADVERTISEMENT

“Piţurcă riscă dacă îl bagă pe Marica”

Partizanii lui Bogdan Stancu şi Gigel Bucur nu văd în fostul atacant al lui Shalke 04 o variantă bună pentru postul de titular în partida de vineri. “Bucur joacă bine, iar Stancu e în formă, în timp ce Marica am văzut că nu are echipă. Una e să joci meciuri oficiale şi alta e doar să te antrenezi”, a declarat Petre Grigoraş, în timp ce Tibor Selymeş consideră că Victor Piţurcă se expune prea mult dacă decide titularizarea unui jucător în detrimentul altuia care joacă constant în meciuri oficiale. “În opinia mea, Victor Piţurcă riscă cu titularizarea lui Ciprian Marica. Dacă nu o să iasă bine, toate oalele i se vor sparge în cap! Bogdan Stancu este mai în formă, însă doar selecţionerul ştie cine trebuie să intre pe teren”. Alţi antrenori din Liga 1 – Vali Velcea, Aurel Ţicleanu, Daniel Isăilă – au refuzat un răspuns ferm şi au spus la unison: “E treaba selecţionerului”.

“Cred că Marica este un jucător puternic, are forţă, viteză, iar toate astea îl vor ajuta să ducă la capăt măcar 60 de minute din meci, dacă nu 90”

ADVERTISEMENT

Cosmin Contra, antrenor Petrolul Ploieşti

“Am înţeles că Bucur are un sezon foarte bun, Marica n-are echipă, iar Stancu are şi el o evoluţie lăudată. Cred că cel mai potrivit ar fi Stancu pentru mine, nu l-am văzut pe Bucur ca să zic că ar trebuie să fie titular”
Ionut Badea, antrenor Oţelul Galaţi
 “Pînă la urmă Marica e un jucător cu mare experienţă internaţională, dar totuşi e concurenţă pe acest post. Şi Bucur şi Stancu joacă bine”
Ionuţ Chirilă, antrenor Concordia Chiajna
“Marica ar trebui să fie titular cu Ungaria pentru că nu avem altul. Sunt convins că Marica se autodepăşi. Stancu a mai fost convocat, iar pe Bucur nu l-am văzut deşi Dan Petrescu spune că este în formă”
Vasile Miriuţă, antrenor Ceahlăul Piatra Neamţ
CIFRE
 1 gol are în actuala stagiune, la echipa de club, Gigel Bucur. La egalitate cu vîrful lui Kuban se află şi Bogdan Stancu
0 minute în jocurile oficiale are Ciprian Marica în stagiunea 2013/2014